Mainos

Helsinki houkuttaa kansainvälistä risteilyväkeä yhä enemmän

Helsingin kansainvälinen risteilyliikenne jatkuu vahvana.

Huhtikuun lopulta lokakuun puoleenväliin ulottuneella risteilykaudella Helsingissä kävi lähes 250 kansainvälistä risteilyalusta, jotka toivat mukanaan noin 340 000 turistia.

- Määrä putosi hieman viime vuodesta, mutta pieni vaihtelu on luonnollista, risteilykoordinaattori Tuija Aavikko kertoo.

Ensi kesästä saattaa tulla ennätyksellinen menestys.

- Varauksia ensi kesälle on jo enemmän kuin menneelle kaudelle, ja toivottavasti 400 000 risteilyvieraan raja menee rikki, Aavikko toteaa.

Risteilyvieraita saapuu Helsinkiin yli 140 maasta, ja aktiivisimpia risteilijöitä ovat yhdysvaltalaiset. Aavikon mukaan eurooppalaisten osuus kasvaa jatkuvasti, ja ensi kesänä britit ja saksalaiset saattavat ajaa amerikkalaisten ohi.

Yli puolet Helsinkiin saapuvista kansainvälisistä risteilyaluksista ankkuroituu Hernesaaren satamaan, jonka laiturialuetta kaupunki aikoo kehittää paremmin asiakasvirtaa palvelemaan.

- Yksi merkittävimmistä kehityskohteista on opastuksen parantaminen, jotta ihmiset löytävät helpommin kaupungin keskustaan, Aavikko kertoo. Myös sataman ja lähialueen yleisilmeelle siistitään ja elävöitetään.

Itämeri tämän hetken suosituimpia risteilykohteita

Mutta mihin Helsingin kansainvälinen suosio perustuu?

Aavikon mukaan Itämeren satamakaupungit eroavat niin paljon toisistaan, että ihmiset astuvat laivasta vain nähdäkseen erilaisuutta.

- Itämeren vetonaula on Pietari, josta Helsinki on kätevästi päivämatkan päässä. Helsingin valttina Tallinnaan nähden on satamapalveluiden korkea taso, Aavikko pohtii.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.