Mainos

Helsinki haluaa lentokentän nopeasti Porvooseen

Helsingin mukaan lentokentän rakentaminen Porvoon Backasiin on hyvä ratkaisu, sillä se piristäisi mukavasti Itä-Uudenmaan elinkeinoelämää.

Helsingin seudun kakkoslentokenttä pitäisi rakentaa Porvooseen ja sen suunnittelua pitäisi nopeuttaa. Tätä mieltä on Helsingin kaupunginhallitus, joka antoi tänään lausuntonsa liikenneministeriön tekemästä lentokenttäselvityksestä.

Lausunto hyväksyttiin äänestyksen jälkeen.

Lausunnossa kiitellään ministeriön selvitystä. Helsingin mukaan lentokentän rakentaminen Porvoon Backasiin on hyvä ratkaisu, sillä se piristäisi mukavasti Itä-Uudenmaan elinkeinoelämää.

Helsinki kuitenkin toivoo, että kentän rakentamista kiirehditään. Selvityksen mukaan uusi kenttä tehtäisiin 10-15 vuodessa. Helsinki haluaa uuden kentän nopeammin, jotta Malmin lentokentän käytöstä voitaisiin ottaa maata esimerkiksi asuntorakentamiseen.

Selvitys ei ole juuri kerännyt kehuja tätä ennen. Sitä ovat kritisoineet muun muassa Uudenmaan ympäristökeskus ja maakuntaliitto sekä Suomen ilmailuliitto. Porvoo taas tyrmäsi ensin selvityksen ja sitten koko idean lentokentästä alueellaan.

Liikenneministeriöstä on kuitenkin todettu lentokenttäasian olevan niin tärkeä, ettei Porvoo voi päättää siitä yksin.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.