Mainos

Helsinki etsii pakkassuojaa romanilapsille

Helsingin kaupunki etsii kiireisesti talvimajoitusta Kalasatamassa majaileville romanilapsille ja heidän vanhemmilleen. Avoimen sosiaalikeskuksen pihalle pysäköidyissä asuntovaunuissa asuu sosiaaliviraston arvion mukaan nyt noin 30 Keski-Euroopasta tullutta romania. Heistä kymmenkunta on alaikäisiä.

Viraston johtava asiantuntija Jarmo Räihä sanoo, että majoitusta etsitään Diakonissalaitoksen tiloista. Lämmintä suojaa romanilapsille pyritään löytämään jo ensi yöksi.

- Diakonissalaitoksella on palvelutila Munkkisaaressa, joka voisi tässä tapauksessa tulla kysymykseen. Meillä on asiasta palaveri iltapäivällä klo 16:n aikoihin, kertoo Räihä.

Räihän mukaan koko asiassa on kysymys siitä, että lapsia ei voi Suomessa pitää ulkona pakkasessa. Heille pitää löytää suoja. Asuntovaunujen lämmitys ei riitä kovilla pakkasilla.

- He ovat tuoneet vaununsa tänne jostakin tai ostaneet täältä. Vaunuihin on vedetty kaikenlaisia sähköviritelmiä. Kyllä he itsekin ovat sitä mieltä, että kovilla pakkasilla täällä on mahdoton olla, sanoo Räihä.

Räihän mukaan nyt katsotaan myös sitä, mihin sosiaaliset selvitykset johtavat. Sosiaalivirastolla on yhteyksiä Romanian viranomaisiin ja suurlähetystönkin kanssa on tehty yhteistyötä.

- Vapaan liikkuvuuden direktiivissä on se lähtökohta, että henkilöt voivat oleskella toisessa EU-maassa, mutta ei tietenkään toisen jäsenvaltion kustannuksella, Räihä painottaa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.