KUVAGALLERIA: Helsinki Cupissa puhututtavat kikat, filmit ja tukat

Helsingin Töölön jalkapallokentillä pallo lentää komeasti auringossa. Maalivahti kurottaa kohti yläkulmaa, mutta liian myöhään. Maalintekijä levittää kätensä ja juoksee pelikavereiden kanssa sankarillisessa saattueessa.

Joukkuehenkeä yhdistävän maalin ja hurmoksen lisäksi tosi pelaajia yhdistää myös hiustyyli.

– Olen katsonut paljon futisvideoita ja kaikilla hyvillä maailmantähdillä on näin sivusta lyhyt ja päältä pidemmin, Kaius, 10, HJK:sta kertoo ja osoittaa hiuksiaan.

Kaius ei ole ainoa futisjunnu, joka on huomannut saman trendin. Hiuksiin leikattuja sivusiilejä näkyy jokaisessa ikäluokassa, myös vierailevien brasilialaispelaajien hiuksissa. Päällystukka on jätetty paksummaksi, osalle taitettu geelillä siistiksi, osalle kiharrettu pörröksi.

Hiusten lisäksi Helsinki Cupiin osallistuvia puhututtaa MM-kisoissa paljon nähty filmaaminen.

– Se on tosi epäreilua toisia joukkueita kohtaan. Ei niin saa tehdä. Ja se mitä Neymarille tehtiin, oli tosi väärin. Sitä potkaistiin polville tosi kovaa selkään, sanoo André, 7, Puistolan urheilijoista.

Koko ajan kasvavassa Helsinki Cupissa on tänä vuonna suositumpi kuin koskaan. Tapahtumaan osallistuu nyt ensimmäistä kertaa yli 1000 joukkuetta, 13 eri maasta. 

Lue myös:

    Uusimmat