Mainos

Helsinki City Marathonissa juostaan kostealla säällä – katso tapahtuman sääennuste

Vuosittainen Helsinki City Marathon juostaan kostealla säällä lauantaina. Myös sadekuuroja voi iltapäivän aikana tulla.

– Helsingissä ei myöskään tuule lauantaina, joten ilma tuntuu korkean kosteusprosentin kanssa lähes 28 asteiselta. Tällöin juokseminen on hikistä puuhaa, kertoo MTV3:n meteorologi Aleksi Jokela.

Juoksijalle ilmankosteus voi olla ratkaiseva tekijä. Helsinki City Marathonin kilpailunjohtaja Pertti Raunion mukaan kostea sää uuvuttaa juoksijan helposti, joten mitä kuivempi ilma sen parempi. Valitettavasti tänä vuonna juostaan jopa 80 kosteusprosentin vallitessa.

– Kosteus vaikuttaa ihmisen lämmönhaihdutukseen. Jos ilma on kostea, niin ei ihminen pysty samalla tavalla haihduttamaan hikeä. Tällöin kehon lämpötila saattaa nousta ja se uuvuttaa, Raunio kuvailee.

Helsinki City Marathoniin on ilmoittautunut tänä vuonna yli 5400 juoksijaa. Juoksun suosio on viime vuosina lisääntynyt räjähdysmäisesti, mutta pitkälle, 42 kilometrin, maratonin juoksijamäärät ovat tasoittuneet.

– Maratonin juokseminen on kuninkuuslaji. Ilman harjoittelua harva pystyy sen juoksemaan. Puolimaratonissa juoksijamäärät vain kasvavat, mutta pitkän maratonin juokseminen on ihan oma lajinsa.

Raunion mukaan esimerkiksi juoksun rasittavuus on erilainen maratonilla ja puolimaratonilla.

– Puolimaratonissa juoksijaan kohdistuu vain kolmas osa siitä rasituksesta, mikä on maratonissa. Kyllä maalissa näkee juoksijoiden tuuletuksista, että maratonissa on haasteensa. Itsenä ylittämistä se on, Raunio pohtii.

Helsinki City Marathon rajoittaa liikennettä eri puolilla Helsinkiä. Poikkeukselliset liikennejärjestelyt kestävät aamusta puoli yhdeksään saakka illalla. Rajoituksia tulee myös julkiseen liikenteeseen.

Katso sääennuste juoksutapahtumalle:

Katsomo-video ei ole saatavilla

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.