Mainos

Helsinki aloittaa taas matkailijoiden terveysneuvonnan

Helsingin terveyskeskus alkaa taas antaa matkailijoille terveysneuvontaa. Sosiaali- ja terveysministeriö huomautti viime vuoden lopulla kuntia siitä, että niillä on velvollisuus antaa matkailijoille terveysneuvontaa.

Helsingillä oli aikaisemmin poliklinikka, josta matkailijat saivat neuvoja ja rokotuksia. Kaupunki sulki poliklinikan 2004 säästääkseen rahaa. Monet muutkin kunnat ovat säästösyistä lopettaneet matkailijoiden neuvonnan.

Nyt Helsinki aikoo antaa terveysneuvontaa terveysasemilla. Erillistä poliklinikkaa tarkoitusta varten ei perusteta.

- Terveysneuvonta ei kuulu hoitotakuuseen. Jos terveysasemalla on kiireistä, ajan saaminen voi kestää, Helsingin terveysasemien johtaja Antti Iivanainen sanoo.

Siksi pikaisesti matkalle lähtevä ei hänen mukaansa välttämättä saa terveysasemalta apua.

Matkailijat tarvitsevat muun muassa erilaisia rokotuksia ja malarialääkitystä. Nyt helsinkiläiset ovat joutuneet hankkiman reseptinsä yksityislääkäriltä.

- Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksella on hyvät nettisivut, joista terveyskeskuslääkäri voi katsoa, mitä rokotuksia ja lääkitystä kuhunkin maahan tarvitaan, Iivanainen sanoo.

Ongelmia voi syntyä, jos matkailija aikoo liikkua paljon maasta toiseen. Siinä tapauksessa terveyskeskuslääkäri pyytää neuvoa infektiolääkäriltä, Iivanainen kertoo.

Terveyskeskuksen uusi ohjeistus valmistuu ennen kesää. Terveysneuvontaa saa Iivanaisen mukaan terveysasemilta viimeistään syksystä alkaen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.