Mainos

Helsinki alkaa myöntää sosiaalisia luottoja

Helsingin kaupungin sosiaalivirasto alkaa ottaa vastaan sosiaalisen luoton hakemuksia elokuun puolivälistä alkaen. Sosiaalinen luotto on tarkoitettu Helsingissä asuville pienituloisille ja vähävaraisille henkilöille, joilla ei esimerkiksi vakuuksien puuttumisen tai maksuhäiriömerkinnän vuoksi ole mahdollisuutta saada muuta kohtuuehtoista luottoa.

Sosiaalista luottoa voidaan myöntää henkilön tai perheen itsenäistä selviytymistä tukeviin tarkoituksiin, kuten esimerkiksi kodin hankintoihin, pienehköihin asuntoremontteihin, takuuvuokriin, työn edellyttämän auton tai työvälineiden ostoon, vuokra- tai osamaksurästeihin sekä muiden pienehköjen velkojen järjestelemiseen. Edellämainittujen tarkoitusten lisäksi luottoa myönnetään lisäksi myös muihin sellaisiin menoihin, jotka auttavat hakijaa selviytymään itsenäisesti.

Luoton määrä on yleensä 10 000-30 000 markkaa. Luotosta peritään 12 kuukauden Euribor-viitekorko. Toimitusmaksua tai järjestelypalkkiota ei peritä. Sosiaalisen luoton takaisinmaksuehdot sovitaan luotonsaajan kanssa hänen todellisen maksukykynsä mukaan. Takaisinmaksuaika on enimmillään viisi vuotta ja kuukausittainen maksuerä vähintään 100 markkaa. Hakemuslomakkeita ja puhelinneuvontaa saa Helsingin sosiaaliviraston velkaneuvontayksiköstä.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.