Mainos

Helsingissä vieraileva orkesteri on antanut uuden elämän katujen lapsille

Venezuelan musiikki-ihme Simon Bolivar-nuoriso-orkesteri vierailee tähtikapellimestarinsa Gustavo Dudamelin kanssa Helsingissä Finlandia-talossa.

Orkesteri ja venezuelan musiikkikoulutusjärjestelmä El Sistema, eli Systeemi, on antanut köyhimmille lapsille mahdollisuuden parempaan elämään.

- Ilman muuta, ainakin minun tapauksessani. Aloitin 12-vuotiaana ja koulun jälkeen menin El Sisteman-soittotunneille, ja siellä kuluivat kaikki iltapäivät, kertoo kontrabassoa soittava Vanessa Matamoros.

El Sistema -musiikikoulututuksessa on jo lähes 300 000 lasta ja nuorta, joista parhaat valikoituvat Simon Bolivar-nuoriso-orkesteriin.

Venezuelan nuoriso-orkesterien verkosto on maailman laajin ja kattaa koko maan.

El Sisteman perusti yli 30 vuotta sitten kapellimestari ja kansanedustaja Jose Antonio Abreu, joka uskoo musiikkikoulutuksen voimaan köyhässä maassa.

- Aineellinen köyhyys on syrjäytetty vähitellen henkisellä rikkaudella, koska lapset ja nuoret, jotka harrastavat musiikkia, kasvavat inhimillisesti, älyllisesti ja henkisesti, sanoo Abreu.

Joistakin El Sisteman kasvateista on tullut maailmantähtiä kuten Gustavo Dudamelista, jota pidetään yhtenä suurimmista kapellimestarilahjakkuuksista. Dudamelia arvostetaan erityisesti klassisen musiikin uusista tulkinnoista.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.