Mainos

Helsingissä uhkaava suurpalo

Helsingin Kannelmäen ostoskeskuspalo saattaa olla tuhopoltto. Poliisi ei vielä sano syttymissyystä mitään, mutta sammutustöissä heti aamulla olleet palomiehet pitävät tuhopolton mahdollisuutta varsin todennäköisenä.

Kannelmäki 1.1. 2001

Helsingin ostoskeskuspaloa epäillään tuhopoltoksi. Kannelmäen vanhassa ostoskeskuksessa Vanhaistentiellä Helsingissä syttyi varhain uudenvuodenpäivänä vakava tulipalo. Päivystävän palomestarin Juha Niemisen mukaan aamuviiden aikaan syttynyt palo tuhosi pahoin ostoskeskuksessa olevien K-kaupan, Kotipizzan, R-kioskin ja kampaamon tilat.

Tuli romahdutti rakennuksen välikaton ja palokunta joutuu sammuttamaan palopesäkkeitä mahdollisesti vielä huomisen puolelle. Niemisen mukaan pahoin vaurioitunut rakennus purettaneen myöhemmin. Palo ei aiheuttanut henkilövahinkoja, eivätkä liekit missään vaiheessa uhanneet lähiseudun asuntoja.

Läheisten kerrostalojen asukkaita varustauduttiin kuitenkin evakuoimaan runsaan savunmuodostuksen alta. Paikalle oli tilattu liikenne- ja pelastuslaitoksen busseja, joihin asukkaat saattoivat siirtyä savulta suojaan. Niemisen mukaan muutama ihminen käytti aamulla mahdollisuutta hyväkseen.

Kannelmäki

Palokunta ja poliisi kiertelivät aamun aikana taloissa herättelemässä ihmisiä. Heitä kehotettiin pitämään ikkunat ja ovet tiiviisti suljettuina, jotta savu ei pääse sisään. Palon syttymissyystä ei ole tietoa, ja poliisi tutkii asiaa. Pelastuslaitoksen arvion mukaan palossa tuhoutuneen kiinteistön ja muun omaisuuden arvo on miljoonia markkoja.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.