Mainos

Helsingissä runsaasti Virtasia

Virtasia on eniten uudessa pääkaupunkiseudun puhelinluettelossa. Virtasia seuraavat Laineet, Korhoset ja Niemiset.

Virtanen on yleisin sukunimi uudessa pääkaupunkiseudun luettelossa. Yhteensä heitä on luettelossa 1 286. Seuraavaksi yleisin sukunimi on Laine (1 204). Kolmannen sijan jakavat Korhoset ja Niemiset, joita molempia on 1 070. Luettelossa esiintyvien ammattinimikkeiden kärkikolmikon muodostavat rouvat (1 998), diplomi-insinöörit (1 501) ja insinöörit (1 016).

Fonectan julkaisemassa Helsingin seudun puhelinluettelossa on tänä vuonna 2 552 sivua, ja se painaa yli kolme kiloa. Helsingin seudun puhelinluettelo 2004 on viimeinen Fonectan ja Eniron yhteistyössä julkaisema puhelinluettelo. Luettelo on ympäristöystävällinen ja kierrätyskelpoinen painotuote. Vanhat luettelot voi jättää tavallisiin paperinkeräysastioihin.

Matkapuhelinnumeroita on puhelinluetteloissa yhä enemmän. Niiden yleistyminen puhelinluetteloissa johtuu osittain siitä, että viime vuoden heinäkuun lopusta lähtien sama matkapuhelinnumero on kulkenut asiakkaan mukana, jos hän on vaihtanut operaattoria. Tällä hetkellä kuudessatoista alueellisessa puhelinluettelossa on yhteensä yli 440 000 matkapuhelinnumeroa, joista yli 56 000 on uudessa Helsingin seudun puhelinluettelossa.
Luettelotietoihin tulee lisäyksiä ja muutoksia vuosittain runsaasti:Yksityishenkilöiden tiedoista yli 30 prosenttia on muuttunut viime vuoden luettelosta ja yritysten tiedoista yli 70 prosenttia.

Helsingin seudun puhelinluetteloon ilmoitetut yhteystiedot löytyvät myös valtakunnallisista numeropalveluista, joita ovat esimerkiksi 02 02 02 ja 118 -numeropalvelut. Viime vuonna Suomessa soitettiin lähes 50 miljoonaa kotimaan numeropalvelupuhelua.

Suomessa julkaistaan vuosittain kuusitoista alueellista puhelinluetteloa. Puhelinluettelo on Suomen suosituin yhteystietojen hakupalvelu, jota käyttää kyselytutkimuksen mukaan 96 prosenttia suomalaisista.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.