Helsingissä pysyi ja putosi tuttuja nimiä

Vihreiden vaalitappio Helsingissä tiesi muusikko Pekka Myllykoskelle ja toiminnanjohtaja Kalle Könkkölälle valtuustopaikan menetystä. Vihreiden listalla tuuli kävi myös siksi, että kansanedustajat Tuija Brax ja Anni Sinnemäki sekä entinen ympäristöministeri Pekka Haavisto olivat uusina kisailemassa vihreiden äänistä. He kaikki menivät kirkkaasti läpi.

Kokoomuksessa ikinuori Aira Samulin-Savio ei myöskään onnistunut uusimaan valtuustopaikkaansa. Vasemmistoliiton puheenjohtajan Suvi-Anne Siimeksen sisko Hanna-Kaisa Siimes saattoi huokaista vasta, kun sata prosenttia äänistä oli laskettu. Se tiesi puolueen paikkamäärän nousua kahdeksaan.

RKP:n Ingvar S. Melin ei onnistunut uusimaan paikkaansa. Samoin kävi SDP:n puheenjohtajan Paavo Lipposen entiselle vaimolle Aila-Marja Leiste'nille.

Helsingissä ehdolla olleista kansanedustajista vähiten ääniä kokosi vuorineuvos Jere Lahti kokoomuksesta, mutta siitä huolimatta hän peittosi ensikertalaisena monta vanhaa kokoomusvaltuutettua ja meni läpi. Meteorologi Lea Saukkonen otti viimeisen kokoomuspaikan. Varavaltuutetuksi hän sysäsi liikennetoimittaja Esko Riihelän.

Demarilistalla ollut toimittaja Astrid Gartz menee uutena valtuustoon. Suomen kommunistisen puolueen puheenjohtaja Yrjö Hakanen sai runsaat 720 ääntä ja valtuustopaikan. Tony Halme tuo uutena perussuomalaisuuden Helsingin valtuustoon.

Kokoomuksen ja Helsingin ääniharava Ben Zyskowicz otti ykköspaikan edelliskertaa tuhatta pienemmällä äänimäärällä. Nyt ääniä tuli 7789. Kaupunginjohtaja Eva-Riitta Siitosen seuraajaksi uumoiltu Jussi Pajunen sai kokoomuksesta kolmanneksi eniten ääniä. Zyskowitczin kanssa aluksi tasavahvasti kilpaillut SDP:n Rakel Hiltunen joutui lopulta tyytymään 6269 ääneen. Sillä tuli kakkostila. Kristillisdemokraattien ykkösvaltti oli lääkäri Pekka Reinikainen runsaalla 2700 äänellä. Hän on sama mies, joka aiheutti mieliharmia puolueensa edelliselle puheenjohtajalle Bjarne Kallikselle EU:n parlamenttivaaleissa.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat