Mainos

Helsingissä mitellään ammattitaidon MM-kisoissa

Ammattitaidon maailmanmestaruuskisoihin osallistuu noin 700 nuorta taitajaa 38 maasta.

Alle 23-vuotiaille nuorille tarkoitetut ammattitaidon MM-kisat ovat alkaneet tänään Helsingin Messukeskuksessa. Ensimmäistä kertaa Pohjoismaissa järjestettävissä kisoissa kilpaillaan tekniiikan, teollisuuden ja palveluiden kilpailusarjoissa. Kilpailulajeja on kaikkiaan 39.

Kilpailijoita eri sarjoissa on 38 maasta yhteensä noin 700. Maansa terävintä ammatillista kärkeä edustava kilpailijat ovat käyneet läpi tiukan kansallisen valmennuksen. Muun muassa Japanissa ja Koreassa valmistautuminen otetaan erittäin vakavasti, Suomessa hiukan rennommin.

- Suomessa nämä meidän huippuammattilaiset ovat käytännössä ammatillisista oppilaitoksista valmistuneita. He ovat olleet nyt töissä 2-3 vuotta ja siitä raivanneet tiensä tänne, kertoo viestintäpäällikkö Markku Lahtinen Skills Finlandista.

Katsojia kisoihin odotetaan 150 000, joten sekä Helsingin majoitus- ja kuljetuskapasiteetti että kisajärjestäjien venymiskyky ovat kovalla koetuksella. Järjestäjien yhteistyökumppaneina on yrityksiä ja oppilaitoksia, apua järjestelyihin on saatu myös valtiolta. Erityisjärjestelyjä esimerkiksi liikenteen osalta tarvitaan paljon, myöntää Markku Lahtinen.

- VR:n kanssa olemme sopineet junavuoroista, ja kisajunia tänne on tulossa runsaasti. Myös pääkaupunkiseudun liikennelaitosten kanssa on tehty eritysjärjestelyjä, tiettyjä vuorovälejä on vahvistettu Pasilan ja Helsingin välillä.

Ammattitaidon MM-kisat kestävät sunnuntaihin.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 26.05.2005)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.