Mainos

Helsingissä kopioitiin pankkikortteja automaateilla

Helsingin rikospoliisi tutkii pankkikorttien kopiointia helsinkiläisillä pankkiautomaateilla.

Helsingissä havaittiin tammikuun lopussa, että muutamaan pankkiautomaattiin oli asennettu kopiointilaitteita. Laitteistot löydettiin Helsingin kantakaupungin alueelta. Poliisi poisti nämä laitteet automaateista ja samassa yhteydessä otettiin kiinni kaksi ulkomaalaista miestä. Miehet ovat noin 30 -vuotiaita ja kotoisin eteläisestä Itä-Euroopasta.

- Kopioitujen korttien määrä on epäselvä poliisillekin, rikoskomisario Kari Niinimäki Helsingin poliisista sanoo. - Laitteita tutkitaan parhaillaan.

Lue tästä miten huijaus onnistuu:

Helsingin käräjäoikeus on alkuviikosta vanginnut nämä miehet epäiltynä törkeään maksuvälinepetokseen. Poliisi tutkii onko näitä laitteita ehditty käyttää muualla Helsingissä, ennen kuin epäillyt otettiin kiinni. Poliisi selvittää myös sitä, onko tapahtuneella yhteyttä muutamia viikkoja aikaisemmin Espoossa tapahtuneisiin luottokorttien kopionteihin bensa-asemilla.

Pankit ovat ottaneet yhteyttä asiakkaisiinsa ja vaihtaneet kopioiduiksi epäillyt kortit uusiin varmuuden vuoksi.

Ohjeita väärinkäytösten estämiseksi

Poliisi kehottaa tarkkaavaisuuteen kortin käytössä niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Paras turva rikollisia vastaan on suojata kortin tunnusluku aina sitä syöttäessä peittämällä näppäimistö esimerkiksi toisella kädellä, riippumatta siitä missä korttia käyttää.

Mikäli automaatissa tai sen toiminnassa ilmenee jotakin epäilyttävää, esimerkiksi kortti jää automaattiin tai kortinlukijaan on kiinnitetty ylimääräisiä laitteita, on tapahtuma syytä keskeyttää ja ilmoittaa epäilyistä viipymättä automaatilta löytyviin yhteystietoihin.

Jos käteisnoston tai muun maksutapahtuman yhteydessä on ollut jotain epäilyttävää, kortin mahdollinen väärinkäyttö saadaan estettyä ilmoittamalla korttien sulkupalveluun (24 h/vrk) tai omaan pankkiin.

Yhteystiedot sulkupalveluun kotimaassa puh. 020 333, ulkomailta +358 20 333.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.