Helsingissä koolla 1 400 taloushistorioitsijaa

Helsingissä järjestettävä tapahtuma on kaikkien aikojen suurin taloushistorian maailmankongressi.

Taloushistorian maailmankongressi on alkanut tänään Helsingissä. Helsingin yliopiston järjestämä kongressi on mittavin Suomessa koskaan järjestetty historia-alan tapahtuma, sillä osallistujia on noin 1 400 yli 70 eri maasta.

Kongressin avasi tasavallan presidentti Tarja Halonen. Hän totesi taloushistorian olevan tärkeä oppiaine ja tutkimusala, joka auttaa ymmärtämään tämän päivän maailmaa paremmin.

Kongressiviikon ohjelma koostuu yli sadasta istunnosta, joissa käsitellään laajasti talous- ja sosiaalihistorian tutkimuskenttää. Istuntojen aiheina ovat muun muassa globaalitalous ja taloudellisen kasvun tutkimus.

Järjestelytoimikunnan puheenjohtajan, professori Riitta Hjerppen mukaan kongressissa ovat kaikki taloushistorian tämän hetkiset isot nimet maailmalta.

Tämän kertainen kongressi on kaikkien aikojen suurin taloushistorian maailmankongressi. Ensimmäisen kerran se järjestettiin vuonna 1960. Taloushistorian maailmankongressi on International Economic History Association (IEHA) -järjestön joka neljäs vuosi järjestämä talous- ja sosiaalihistorian suurtapahtuma.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat