Mainos

Helsingissä kerätään luvattomia aseita

Luvattomien aseiden keräyskampanja alkaa Helsingissä ensi viikolla.

Helsingissä järjestetään ensi viikolla luvattomien aseiden, ammusten ja räjähteiden keräyskampanja. Poliisi uskoo, että aseita luovutetaan myös pääkaupungissa runsaasti. Koko maassa järjestettävissä alueellisissa keräyskampanjoissa niitä uskotaan kertyvän peräti 40000-60000.

Luvattomat ampuma-aseet, niiden osat, patruunat ja erityisen vaaralliset ammukset sekä räjähteet voi luovuttaa poliisille ilman seuraamuksia. Käytännön mahdollistavat vuoden alussa voimaan tulleet ampuma-aselain, rikoslain sekä poliisilain muutokset. Rangaistusuhasta vapautumisen ehtona on, että henkilö ilmoittaa esineestä oma-aloitteisesti poliisille.

Poliisin haltuun tulleet aseet, niiden osat, patruunat ja erityisen vaaralliset ammukset palautetaan alkuperäiselle, lailliselle omistajalle, jos tällä on tai tämä saa luvan hallussapitoon. Jos ampuma-aseen luovuttaja ei saa lupaa esineen hallussapitoon, on hänellä kolme kuukautta aikaa etsiä aseelle uusi omistaja, jolla on sen hankkimiseen oikeuttava lupa. Vasta tämän jälkeen poliisi voi myydä ampuma-aseen omistajan lukuun julkisella huutokaupalla. Jos ampuma-ase jää myymättä, siirtyy se lunastuksetta valtion omaisuudeksi. Ampuma-ase voidaan myös tehdä pysyvästi ampumakelvottomaksi eli deaktivoida.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.