Mainos

Helsingissä epäillään ihmiskauppaa

Kolme miestä on vangittu epäiltynä törkeästä parituksesta.

Helsingin poliisi on paljastanut laajan paritusringin, johon liittyy myös ihmiskauppaa. Toimintaa on pyöritetty Virosta, mutta mukana on myös suomalaisia apureita.

Kolme miestä on vangittu epäiltynä törkeästä parituksesta ja törkeästä ihmiskaupasta. Poliisi pitää yhtä vangituista paritusringin päätekijänä.

Käytännössä organisaatio kuljetti virolaisia naisia Suomeen prostituoiduiksi. Naisten käytössä oli useita asuntoja Helsingissä. He ovat kertoneet tulleensa Suomeen prostituoiduiksi vapaaehtoisesti.

Suomeen houkuteltiin kuitenkin myös kehitysvammainen nainen. Poliisin mukaan naisen kohdalla on selviä viitteitä ihmiskaupasta.

Jutun tutkinta jatkuu yhä kiivaana. Poliisi tekee lähiaikoina lisää kiinniottoja.

UM: Ihmiskauppa huolettaa

Ulkoministeriön ihmisoikeusyksikön päällikkö Johanna Suurpää myöntää, että Yhdysvaltain huoli Suomen kautta tapahtuvasta ihmiskaupasta on aiheellinen. Hän kuitenkin tähdentää, ettei kaikkia ihmiskaupan vastaisia toimia ole vielä ehditty toteuttaa.

Suomen ihmiskauppatilanne mainittiin äskettäin Yhdysvaltain ulkoministeriön ihmisoikeusraportissa. Raportin mukaan Suomen poliisilta ja oikeusviranomaisilta puuttuu ihmiskaupan havaitsemiseksi tarvittavaa koulutusta ja kokemusta.

Valtioneuvosto hyväksyi Suomen ihmiskaupan vastaisen toimintasuunnitelman syksyllä. Sen keskeinen lähtökohta on uhrien nopea tunnistaminen ja auttaminen. Esimerkiksi viranomaisten koulutusta ja ohjeistusta on jo parannettu.

- Ilmiö ei vain ole helppo, Suurpää korostaa.

Ylipäätään Yhdysvaltain raportti kiinnitti Suurpään mielestä huomiota samoihin asioihin, jotka Suomi on havainnut ja joihin se on tarttunut itsekin.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.