Mainos

Helsingin yliajaja kiistää tappaneensa tahallaan: "Ei tiennyt auton edessä raahautuneesta uhrista" – naisella oli monta lasta, joista kaksi oli vielä alaikäisiä

1:55

Helsingin heinäkuisesta yliajosta syytetty 52-vuotias mies myöntää ainoastaan törkeän kuolemantuottamuksen, mutta hän kiistää murhan ja tapon yritykset.

Hän ei kertomansa mukaan tiennyt, että nainen, johon hän törmäsi, putosi hänen autonsa keulan eteen ja raahautui mukana 230 metriä.

– (Syytetty) on törkeällä huolimattomuudella aiheuttanut (uhrin) kuoleman kuljettamalla ajoneuvoa huomattavalla ylinopeudella päin suojatiellä kävellyttä (uhria). Nainen on lentänyt ensin auton konepellille. Edelleen (syytetyn) hiljentäessä nopeutta on uhri pudonnut auton eteen (syytetyn) sitä käsittämättä, miehen puolustusasianajaja sanoi oikeudessa.

Syyttäjän mukaan yliajajan olisi pitänyt ymmärtää, että hänen toimintansa todennäköinen ja varma seuraus olisi auton mukana raahautuneen uhrin kuolema.

– Hän ei voi sitä mieltää, koska hän ei tiennyt tästä raahautumisesta.

Mies kiistää myös tapon yritykset. Hän on mielestään aiheuttanut törkeällä huolimattomuudella vammoja ihmisille, mutta ihmisiin on osuttu sattumanvaraisesti, eikä tekojen seurauksena ole voitu pitää kuolemaa varsin todennäköisenä seurauksena.

Osa uhreista joutui konepellille

Syyttäjän mukaan yliajossa oli kyse murhasta, sillä rikos oli tehty erityisen raa’alla ja julmalla tavalla. Lisäksi se oli kokonaisuutena arvioiden törkeä.

Mies törmäsi syytteen mukaan tahallaan suojatietä kävelleeseen naiseen, samoin kuin muihinkin uhreihin. Nainen lensi konepellille ja tippui sieltä auton eteen. Ajomatka kesti 230 metriä.

Uhri sai teon kestäessä useita vaikeita kuolemaan johtaneita vammoja. Naisen peruskuolemansyy oli rintakehän murskavamma. Naisella oli useita lapsia, joista kaksi on vielä alaikäisiä.

Tapon yrityksissä on syyttäjän mukaan kyse siitä, että syytetyn olisi pitänyt ymmärtää ihmisten varsin todennäköisesti kuolevan.

Osa konepellille päätyneistä uhreista putosi sattumalta konepelliltä auton sivuun, osa sai vammoja, kun auto ajoi heidän jalkansa yli tai muutoin törmäsi heihin.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.