Mainos

Helsingin ydinvoimalamielenosoitus keskeytettiin

Poliisi keskeytti ydinvoiman vastaisen mielenosoituksen metsäyhtiö UPM-Kymmenen pääkonttorin edessä Helsingissä.

Greenpeace-aktiivit laittoivat UPM:n oven säppiin

Poliisi on keskeyttänyt ydinvoiman vastaisen mielenosoituksen Helsingissä. Poliisi otti kahdeksan mielenosoittajaa kiinni metsäyhtiö UPM-Kymmenen pääkonttorin edestä ja vei heidät kuulusteluun. Viisi rakennuksen katolta ja seinustalta roikkuvaa aktivistia jatkoi mielenosoitusta puolille päivin.

Parinkymmenen Greenpeace-aktiivin ryhmä aloitti mielenosoituksen lisäydinvoiman rakentamista vastaan aamukahdeksalta. Mielenosoittajat sulkivat UPM-Kymmenen Etelä-Esplanadilla sijaitsevan pääkonttorin pääoven ketjuilla ja laudoilla ja kasasivat harkkoja oven tukkeeksi. Mielenosoittajat syyllistyivät poliisin mukaan tempauksellaan julkisrauhan rikkomiseen ja hallinnon loukkaamiseen. UPM-Kymmene ei aio ryhtyä mihinkään toimiin mielenosoituksen vuoksi.

Greenpeace-ympäristöjärjestön mielenosoittajat valitsivat kohteekseen UPM-Kymmenen siitä syystä, että yhtiö on merkittävä taustavoima Teollisuuden Voiman viidennen ydinvoimalan rakentamissuunnitelmiin. Metsäyhtiö olisi viidennen ydinvoimalan suurin yksityinen omistaja, joten Greenpeacen mielestä yhtiö vetää Suomea kestämättömän energian tielle kaikkein voimakkaimmin.

Teollisuuden Voima haki keskiviikkona valtioneuvostolta periaatelupaa uuden ydinvoimalan rakentamiseksi Suomeen. Viidennen ydinvoimalan rakentaminen on TVO:n mukaan tarpeen kasvavan sähkönkulutuksen kattamiseksi ja Kioton ilmastosopimuksen velvoitteiden täyttämiseksi.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.