Mainos

Helsingin vankilan ex-ylilääkärin petostuomio pysyi hovissa

Vankilan entisen ylilääkärin ehdollinen vankeusrangaistus pysyi hovissa. Nyt 60-vuotias eläkkeelle siirtynyt lääkäri tuomittiin vuosi sitten Helsingin käräjäoikeudessa törkeästä petoksesta.

Oikeus katsoi, että mies syyllistyi rikokseen jatkaessaan lääkärin työtä, vaikka oli sairauslomalla virkatyöstään Helsingin vankilassa.

Työnantaja maksoi miehelle sairausloman ajalta palkkaa ja Kansaneläkelaitos työnantajalle sairauspäivärahaa. Samaan aikaan mies teki lääkärin työtä oman yhtiönsä lukuun ja kääri tuomion mukaan huomattavat tulot.

Lääkäri valitti ratkaisusta Helsingin hovioikeuteen. Hänen mielestään teosta puuttui tahallisuus. Valituksen mukaan entinen ylilääkäri ei ollut tiennyt, että työskentely sairausloman aikana on moitittavaa tai etujen saamisen kannalta kiellettyä. Hän vetosi myös siihen, että oli työskennellyt sairausloman aikana vain pari tuntia viikossa.

Tuomio ei kuitenkaan muuttunut. Vapausrangaistuksen lisäksi mies joutuu maksamaan Etelä-Suomen aluevankilalle ja Kelalle yli 35 000 euroa perusteettomasti maksetuista palkoista ja etuuksista.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.