Mainos

Helsingin väkivaltarikosyksikön "tavanomainen" viikonloppu - huh!

Helsingin poliisin väkivaltarikosyksikkö sai viikonloppuna tutkittavakseen 5 pahoinpitelyrikosta, 12 ryöstöä ja 2 seksuaalirikosta. Lisäksi yksikkö sai selvitettäväkseen 18 kuolemansyyn tutkintaa, 1 katoamisen sekä 2 tuhotyötä ja 2 palonsyyn tutkintaa.

Tässä on Helsingin rikospoliisin väkivaltarikosyksikön tiedote kokonaisuudessaan:

"Epäillyt rikokset tapahtuivat viikonloppuna 14. – 16. marraskuuta. Kyseistä viikonloppua voi luonnehtia normaalia vilkkaammaksi mutta tavanomaiseksi pikkujouluajan viikonlopuksi. Tiedotteen tiedot antavat totuudenmukaisen ja kattavan kuvan siitä, minkälaista on vakava väkivaltarikollisuus Helsingissä viikonloppuisin.

Salassapitosäännösten vuoksi mm. kuolemiin ja seksuaalirikoksiin liittyviä tapauksia ei voida esitellä yksityiskohtaisesti. Tutkinnalliset syyt jutun alkuvaiheessa estävät puolestaan yksityiskohtaisten tietojen antamista mm. törkeistä pahoinpitelyistä.

Helsingin poliisin väkivaltarikosyksikkö tutkii vakavia henkeen ja terveyteen kohdistuvia rikoksia, kuolemantapauksia, kadonneiden henkilöiden tapauksia, palonsyitä ja työrikoksia. Ns. tavanomaiset pahoinpitelyt tutkitaan toisaalla poliisilaitoksessa, joten niistä seuraavassa ei kerrota.

Pahoinpitelyrikokset ym. (5 kpl)

Törkeä pahoinpitely

Sairaalaan oli perjantaina 14.11. viety keski-ikäinen mies, jolla oli vakavia pahoinpitelyvammoja. Hänet on ilmeisesti pahoinpidelty yksityisasunnossa Vuosaaressa vuorokautta aiemmin. Tapauksen johdosta otettiin kiinni neljä henkilöä. Uhri on edelleen tajuttomana sairaalassa.

Törkeä pahoinpitely ja pahoinpitely

Keski-ikäisen miehen epäillään viiltäneen keittiöveitsellä toista miestä lauantaina 15.11. klo 15.15 Vallilassa sijaitsevassa asuntolassa. Syynä riitaan on ollut uhrin naisystävän poistaminen huoneesta. Samassa yhteydessä kyseinen nainen pahoinpiteli viiltelystä epäiltyä miestä metallisella ketjulla. Teräaseesta vammoja saanut mies vietiin sairaalaan, mutta hänen vammansa eivät ole hengenvaaralliset. Ainakin osa tapaukseen liittyvistä henkilöistä oli eriasteisesti päihtyneitä.

Epäilty törkeä pahoinpitely

Keski-ikäistä, kyläilemässä ollutta miestä oli alkutietojen mukaan lyöty samuraimiekalla kasvoihin lauantaina 15.11. klo 20 Kumpulassa yksityisasunnossa. Väistöliikkeen ansiosta hänen vammansa jäivät vähäisiksi. Teosta epäillään keski-ikäistä naista, joka on asunnon haltija.

Tapahtumat olivat lähteneet liikkeelle, kun nainen oli poistanut miestä asunnosta. Poliisi otti naisen kiinni. Hän on kiistänyt käyttäneensä pahoinpitelyssä minkäänlaista välinettä. Tapaukseen liittyy runsasta alkoholin käyttöä. Poliisi tutkii eri henkilöiden kertomusten todenperäisyyttä.

Tapon yritys

Noin 30-vuotiasta oli lyöty teräaseella rintaan ja raajoihin hänen kotinsa porraskäytävässä Kalliossa lauantaina 15.11. klo 23. Teosta epäillään samanikäistä miestä, joka on uhrille entuudestaan tuttu. Riita oli syntynyt uhrin asuntoon pyrkimisestä. Epäillyn henkilöllisyys on tiedossa ja hänet on etsintäkuulutettu.

Törkeä pahoinpitely

Yksityisasunnossa Toukolassa kyläilemässä olleen keski-ikäisen naisen päälle oli sunnuntaina 16.11. klo 19.30 heitetty sytytysnestettä, joka oli sytytetty. Naiselle ei ollut aiheutunut hengenvaarallisia vammoja, mutta hän on sairaalassa palovammaosastolla. Teosta epäillään asunnonhaltijaa, keski-ikäistä miestä, joka kiistää syyllistyneensä mihinkään rikokseen.

Alkoholilla on vahvasti osuutta tapaukseen.

Ryöstöt (12 kpl)

Väkivaltarikosyksikkö sai viikonlopun aikana tutkittavakseen 12 ryöstöä, joista 8 tapahtui kaduilla eri puolilla Helsinkiä. Uhreja pahoinpideltiin mm. nyrkein ja potkimalla. Heiltä vietiin erilaista omaisuutta, mm. matkapuhelimia. Osassa tapauksia rikoksesta epäillyt on saatu kiinni. Liikkeisiin kohdistui 4 ryöstöä:

Ryöstö

Perjantaina 14.11. klo 11.40 Ullanlinnan Alepan henkilökuntaa yritettiin lyödä nyrkein ja erästä henkilökuntaan kuuluvaa sumutettiin ilmeisesti pippurisumutteella kasvoihin, kun henkilökunta yritti puuttua kahden miehen tekemään myymälänäpistykseen. Kaksi nuorehkoa miestä otettiin myöhemmin kiinni epäiltyinä tekoon ja heidän hallustaan löytyi mm. kaasusumutin.

Ryöstö

Perjantaina 14.11. klo 20 Kulosaaren Alepassa nuori mies oli yrittänyt anastaa olutta liikkeestä. Kun henkilökunta oli puuttunut tapaukseen, oli rikoksesta epäilty töninyt ja uhannut ampumisella henkilökuntaa, joka oli painin jälkeen saanut pakoa yrittäneen epäillyn pidetyksi aloillaan poliisin tuloon asti. Epäillyn mahdolliset rikoskumppanit olivat paenneet paikalta.

Törkeä ryöstö

Sunnuntaina 16.11. klo 19.40 Paloheinän Siwassa kaksi nuorehkoa miestä oli anastanut makeisia. Kun liikkeen myyjä oli sanallisesti puuttunut tapahtumaan, oli toinen miehistä uhannut myyjää puukolla. Miehet pakenivat paikalta, mutta poliisi tavoitti heidät myöhemmin.

Törkeä ryöstö

Sunnuntaina 16.11. klo 20 osittain naamioitunut mies ryösti puukolla uhkaamalla Pitäjänmäen R-kioskin kassan ja pakeni paikalta. Epäiltyä ei ole toistaiseksi tavoitettu.

Seksuaalirikokset (2 kpl)

Viikonlopun aikana ilmoitettiin tapahtuneeksi yksi mieheen kohdistunut epäilty raiskaus ja yksi naiseen kohdistunut epäilty raiskaus. Mieheen kohdistuneen epäillyn raiskauksen tutkimukset ovat käynnissä. Naiseen kohdistuneen ilmoitetun raiskauksen tutkimukset päätetään, koska selvitysten jälkeen on ilmennyt, ettei rikosta ole tapahtunut.

Ilmoitettujen seksuaalirikosten määrä on poikkeuksellisen vähäinen. Mitä ilmeisimmin rikoksen uhrit ilmoittavat tulevina päivinä lisää viikonloppuna tapahtuneeksi epäiltyjä seksuaalirikoksia.

Kuolemansyyn tutkinnat (18 kpl)

Väkivaltarikosyksikkö sai viikonlopun aikana hoidettavakseen 18 kuolemansyyn tutkintaa. Kuolleista 5 oli naisia ja 13 miehiä. Kahteen kuolemaan epäillään mahdollisesti liittyvän rikos. Asioihin saadaan lisäselvitystä mm. oikeuslääketieteellisten tutkimusten jälkeen. Tapauksien joukossa on mm. myrkytyksiä, tapaturmia ja itsemurhia.

Kadonneet henkilöt (1 kpl)

Vanhemmat ilmoittivat yhdeksänvuotiaan tyttärensä kadonneeksi. Tapaus aiheutti laajat etsinnät. Tyttö palasi itse kotiinsa oltuaan mitään ilmoittamatta yökylässä.

Tuhotyöt ja palonsyyn tutkinnat (4 kpl)

Lukuihin sisältyy kaksi jätekatospaloa Katajanokalla ja kaksi pienehköä asuntopalo Töölössä ja Haagassa. Kukaan ei loukkaantunut paloissa.

Muuta

Poliisille ilmoitettiin viikonlopun aikana yksi työturvallisuusrikkomus.

Lisäksi viikonlopun aikana varmistui, että aiemmin törkeänä pahoinpitelynä tutkittu puukotus oli asianomistajan lavastama. Häntä epäillään väärästä ilmiannosta."

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.