Mainos

Helsingin timanttiryöstön saaliskätkö löytyi kannonkolosta

Poliisi on löytänyt suurimman osan timanttisormuksista, jotka ryöstettiin viikko sitten maanantaina helsinkiläisestä koruliikkeestä. Poliisi löysi 67 sormusta kannonkolosta viikonloppuna Järvenpäässä.

Liikkeestä anastettiin 80 sormusta, yhteisarvoltaan yli puoli miljoonaa markkaa. Tekijäksi epäilty virolaismies on etsintäkuulutettu. Metsän kannonkolosta löydetyt sormukset oli sijoitettu peltipurkkiin, joka oli puolestaan muovipussiin sisässä. Kätkö oli peitelty sammalin.

-Muovipussi on ilmeisesti sama, joka ryöstäjällä oli mukanaan rikosta tehdessään, arvioi rikoskomisario Raimo Matilainen Helsingin rikospoliisista. Poliisi jatkaa törkeän ryöstön tekijäksi epäillyn virolaisen Ain Pettain etsintöjä. Mies on 32-vuotias, noin 175 senttiä pitkä, hoikka ja hyvin treenatussa kunnossa. Tummanruskea tukka on lyhyt ja iho kalvakka. Pettai puhuu suomea virolaisella korostuksella.

Ryöstäjä sieppasi myyjältä kaksi laatikollista timanttisormuksia Pohjoisesplandi 35:n Laatukoru-liikkeestä.

Hänen apurinsa oli hetkeä aiemmin pyytänyt liikkeessä koruja katsottavakseen. Apuriksi epäilty mies on vangittu Helsingin käräjäoikeudessa. Koruryöstäjä pinkaisi pakoon liikkeestä ja juoksi rautatieaseman metropysäkille ja siitä metrojunaan. Järvenpäähän hän päätyi eri vaiheiden jälkeen ryöstöpäivän iltana ja yöpyi siellä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.