Mainos

Helsingin Sanomat selvittää osuuttaan sienimyrkytyksiin

Helsingin Sanomat selvittää, liittyykö sen viime viikonloppuna tekemä virhe sienimyrkytystapauksiin. Lehti julkaisi viime lauantaina jutun sienestämisestä ja siinä yhteydessä tappavan myrkyllisen valkokärpässienen kuvaan liitettiin harhaanjohtava kuvateksti. Tekstissä kerrottiin, että sienet ovat parhaimmillaan nuorina.

- Varsinaisessa sisäsivun jutussa ei ollut virheitä. Pääuutissivulle kaivettiin kuvituskuva arkistosta, eikä silloin tarkastettu kunnolla, onko kyseessä syötävä vai myrkyllinen sieni, selvittää Helsingin Sanomien päätoimittaja Reetta Meriläinen.

Helsingin Sanomat oikaisi virheensä heti seuraavana päivänä. Toimituksessa asiaa puitiin heti tuoreeltaan ja keskustelu on jatkunut nyt, kun sairaustapaukset ovat tulleet tietoon.

Meriläinen kertoo MTV:n uutisille, että viranomaistaholta tai yleisöltä ei toimitukseen ole tullut kyselyitä, media sen sijaan on soitellut paljonkin.

Verkon keskustelupalstoilla asia kuohuttanut

Myös verkon keskustelupalstoilla asia on kuohuttanut.

- Keskusteluissa ollaan oleellisen asian parissa, mutta samalla on esiintynyt nettikeskustelulle tyypillistä epätarkkuutta. Lehden virheen ja myrkytysten yhteys on otettu annettuna, vaikka mitään yhteyttä ei ole ainakaan vielä todistettu, Meriläinen kuvaa. Hän painottaa, että myrkytystapaukset ja lehden virheellinen kuva eivät välttämättä liity toisiinsa.

Meriläinen on erittäin pahoillaan, että virhe pääsi tapahtumaan.

- Virhe on vakava, koska kyseessä on ihmisten terveys ja henki. Tarkkuutta ja huolellisuutta on syytä toimituksessa korostaa edelleen, Meriläinen sanoo.

Lue myös.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.