Mainos

Helsingin Sanomat ja Aku Ankka porskuttavat tilastoykkösinä

Levikkitilastojen mukaan Aku Ankka on edelleen maan suurin maksullinen aikakauslehti. Kaikista lehdistä levikkikärkisijaa pitää Pirkka.

Lähes joka toisella tarkastetulla lehdellä levikit ovat kasvaneet tai pysyneet ennallaan kovasta mediatarjonnasta huolimatta, ilmenee Levikintarkastus Oy:n tänään julkistamista levikkitilastoista.

Helsingin Sanomat piti ylivoimaisen asemansa Suomen suurimpana sanomalehtenä reilun 426 000 kappaleen levikillään. Toiseksi suurin sanomalehti oli Ilta-Sanomat, jonka levikki laski vajaat viisi prosenttia. Seuraavaksi suurimmat sanomalehdet olivat Aamulehti, Iltalehti ja Turun Sanomat.

Prosentuaalisesti eniten levikkiään kasvattivat Karjalan Maa, Viikko-Häme, Kalajoen Seutu, Suomenmaa ja Vihreä Lanka. Kappalemääräisesti kasvua oli eniten Iltalehdellä ja Aamulehdellä

Useissa sanomalehtien ilmestymistiheysryhmissä levikkikehitys oli hienoisella miinuksella, lukuun ottamatta neli- ja kolmipäiväisiä lehtiä. Niiden joukossa on paljon sellaisia lehtiä, joiden levikkien kasvu selittyy muita suuremmilla joukkotilaus- tai irtonumeromäärillä.

Levikkinsä tarkastaneista maksullisista aikakauslehdistä suurin oli Aku Ankka reilun 320 000 levikillään. Seuraavina tulivat ET-lehti, 7 päivää ja TV-maailma.

Levikiltään Suomen suurin lehti on Pirkka reilun reilun 1,48 miljoonan levikillään. Seuraavina kärjessä ovat Yhteishyvä ja Me/Ykkösbonuslehti. Yhteishyvän levikki on melkein tavoittanut Pirkan, ja Pirkkaa useammin ilmestyvänä se on jopa ohittanut Pirkan vuosivolyymin.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.