Mainos

Helsingin Sanomat irtisanoi toimittaja Valkosen

Helsingin Sanomien sunnuntaitoimituksen toimittaja Martti Valkonen on irtisanottu, lehden kustantaja Seppo Kievari vahvisti tänään.

Kievari sanoo irtisanomisen syystä vain sen, että se liittyy työsopimuslain ja työehtosopimuksen lojaliteettikysymyksiin. -Valkonen irtisanottiin 10. joulukuuta. Hänellä on kuuden kuukauden irtisanomisaika, jonka aikana hänellä ei ole velvollisuutta tulla työpaikalle, ellei häntä erityisesti kutsuta, Kievari sanoo. Valkonen on kirjoittanut vastikään julkaistun kirjan, jossa hän arvosteli voimakkaasti työnantajansa toimintaa.

Helsingin Sanomien toimitusosasto hyväksyy työnantajan perustelut Valkosen irtisanomiseksi. -Työnantajan perustelut ovat aivan relevantit. Toimitusosasto katsoo, että Valkonen on julkisesti erittäin törkeästi loukannut toimitusosaston jäseniä, nimeltä mainiten ja heidän ammattitaitoaan halveeraten, toteaa pääluottamusmies Kaisa Hakkarainen. Lauantaina tavoitettu Valkonen ei halunnut kommentoida irtisanomisen syitä. Hän kuitenkin korostaa, että Helsingin Sanomien toimitusosasto ei ole ollut häneen asiassa minkäänlaisessa yhteydessä.

-He tuntevat asiassa ainoastaan työnantajapuolen näkökannan, Valkonen arvioi.

Helsingin Sanomien toimitusosasto muistuttaa, että Martti Valkonen ei ole Suomen Journalistiliiton eikä siten myöskään Sanomain toimitusosaston jäsen.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.