Mainos

Helsingin rikospoliisin päällikkö irtisanotaan

Helsingin rikospoliisin päällikkö Erkki Hämäläinen sanotaan irti virastaan. Hämäläinen menettää virkansa saamansa rattijuopumustuomion vuoksi.

Helsingin rikospoliisin päällikkö Erkki Hämäläinen irtisanotaan virastaan. Irtisanomisen perusteena on Hämäläisen rattijuopumustuomio.

Hämäläinen jäi kiinni rattijuopumuksesta pääsiäisen aikoihin ja on ollut siitä lähtien pidätettynä virastaan. Hämäläisen virantoimituksesta pidättämistä jatketaan irtisanomisajan loppuun asti.

Poliisiasetuksen mukaan poliisimiehen on virassaan ja yksityiselämässään käyttäydyttävä siten, ettei poliisin arvo siitä kärsi. Poliisiylijohtaja Reijo Naulapään mukaan tämän lisäksi Hämäläisen kohdalla pitää ottaa huomioon hänen esimiesasemansa Helsingin kihlakunnan poliisilaitoksen apulaispoliisipäällikkönä ja rikospoliisin johtajana.

-Ei ollut vaihtoehtoja. Poliisihallinnossa on noudatettava linjakkuutta, poliisiylijohtaja totesi.

Naulapään mukaan poliisin palveluksessa työskentelevien nuhteettomuus, jota voidaan pitää poliisin tehtävien hoidon kannalta ensiarvoisen tärkeänä, korostuu erityisesti poliisin johto- ja esimiestehtävissä.

Virkamieslautakunnan päätösten mukaan poliisi on saanut pitää virkansa, jos rattijuopumustapauksissa promillemäärä on ollut 0,8 tienoilla.

-Tässä tapauksessa se oli selvästi yli tämän, huomautti Naulapää.

Hämäläisellä oli alkoholia veressään 1,12 promillea.

Hämäläinen voi hakea oikaisua irtisanomispäätökseensä virkamieslautakunnalta.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.