Helsingin ratikoissa taskuvarasryhmiä - varkaudet tuplaantuneet alkuvuonna

Helsingin poliisilaitos varoittaa taskuvarkaista raitiovaunuissa etenkin keskustan alueella ja satamiin johtavilla raitiolinjoilla. Taskuvarkauksien määrä on tuplaantunut viime ja edellisviikoilla.

Poliisin mukaan ruuhkaisia tilanteita pitää varoa. Ryhmässä toimivat varkaat tekevät yhdessä tahallaan ruuhkan raitiovaunun oviaukolla tai sisällä, jolloin yksi tekijä anastaa omaisuuden muiden tekijöiden kiinnittäessä uhrin huomion ja suojatessa toimintaa ulkopuolisten katseilta.

Asianomistajina viimeaikaisissa tapauksissa ovat olleet lähes yksinomaan naiset, joilta on anastettu käsilaukusta lompakko tai puhelin. Uhrit ovat kaikenikäisiä, mutta suurin osa uhreista on keski-ikäisiä tai sitä vanhempia.

Poliisi kehottaa ihmisiä säilyttämään huolellisesti arvo-omaisuuttansa ja pitämään sitä silmällä kaikissa ruuhkaisissa tilanteissa.

Tuntomerkit epäillyistä tekijöistä ovat hatarat, sillä anastus tapahtuu uhrin huomaamatta.

Vuonna 2012 poliisille ilmoitettiin lähes 650 raitiovaunuissa tapahtuvaa taskuvarkautta, kun vastaavia varkauksia oli vuotta aikaisemmin 450. Taskuvarkauksia tapahtui vuonna 2012 keskimäärin 12 – 13 kpl viikossa, kun tänä vuonna viikoilla 3 ja 4 viikkolukema on ollut noin kaksinkertainen.

Mikäli uhri huomaa joutuneensa rikoksen kohteeksi, hänen kannattaa sulkea maksukortit ja puhelinliittymät ja ilmoittaa asiasta poliisille mahdollisimman pian. Poliisille ilmoituksen voi tehdä henkilökohtaisesti lähimmällä poliisiasemalla käyden tai verkkopankkitunnuksilla netissä osoitteessawww.poliisi.fi.

Tutkinnan jouduttamiseksi ilmoituksessa on hyvä mainita anastetun kortin nimi ja sen myöntäjä sekä puhelimen IMEI- koodi.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat