Mainos

Helsingin puhdistamo poistettiin Itämeren kuormittajien listalta

Itämeren pahimpien kuormittajien listalta on poistettu Helsingin jätevedenpuhdistamo, jolla on nykyään käytössä biologinen jälkisuodatus sekä uusi puhdistuslinja.

Helsingin jätevedenpuhdistamo on poistettu Itämeren pahimpien kuormittajien niin sanotulta hotspot-listalta. Asiasta on päättänyt Itämeren suojelukomissio HELCOM.

Viikinmäen jätevedenpuhdistamolla käsitellään noin 800 000:n pääkaupunkiseudun asukkaan jätevedet ja teollisuuden jätevesiä. Viime vuosina jätevedenpuhdistamolla on otettu käyttöön biologinen jälkisuodatus ja uusi puhdistuslinja. Suomenlahteen joutuva typpikuorma on vähentynyt lähes puolella. Myös orgaaninen aines ja fosforikuorma ovat vähentyneet noin kolmannekseen entisestä.

Itämeren suojelukomissio laati vuonna 1992 Itämeren pahimmista saastuttajista koostuvan listan, jolle kuului alun perin 132 kohdetta. Kuormittajat olivat peräisin muun muassa teollisuudesta, maataloudesta ja kalankasvatuksesta.

Suomesta hotspot-listalle nimettiin listaa laadittaessa kymmenen kohdetta, joista on enää jäljellä yksi kohde, Saaristomerta kuormittava maatalous.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.