Mainos

Helsingin pörssissä synkkää: Jo kahdeksas miinuspäivä

Epävarmuus talousmarkkinoilla on lisääntynyt, mikä näkyy hermoiluna eurooppalaisissa pörsseissä. Helsingin pörssi laski tänään jo kahdeksatta päivää putkeen. Helsingin pörssin yleisindeksi on painunut kahden vuoden alimmalle tasolleen.

Pohjola Pankin osaketutkimusjohtajan Henri Parkkisen mukaan sijoittajia hermostuttaa erityisesti euroalueen velkakriisi.

– Epävarmuus talouskasvuun on lisääntynyt. Sen takia markkinatunnelma on kohtuullisen heikko. Luottamuksen puute on tällä hetkellä kova markkinoilla, Parkkinen selvittää.

Hänen mukaansa epävarmuutta on lisännyt myös Yhdysvaltojen velkasekoilu, vaikka siihen saatiinkin ratkaisu. Lisäksi epävarmuus Kiinaa kohtaan on kasvussa. Helsingin pörssiin on vaikuttanut myös pörssiyhtiöiden huhti-kesäkuun tulosjulkistukset, jotka ovat olleet hienoinen pettymys.

– Lisäksi yhtiöiden ohjeistuksissa on ollut toivomisen varaa.

Parkkisen mukaan euroalueen velkakriisiin on saatava sellainen ratkaisu, joka palauttaisi luottamuksen kunnolla. Hän suositteleekin osakkeidenomistajien seuraamaan tarkkaan pörssikehitystä lyhyellä aikavälillä.

Katso Pasi Myöhäsen juttu (Seitsemän uutiset 3.8.2011)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.