Mainos

Helsingin pörssissä odoteltiin Soneran merkintähintaa

Helsingin pörssissä kauppaa käytiin tänään odottavissa tunnelmissa, mutta kaivattua tietoa Soneran merkintähinnasta ei kuulunut ennen varsinaisen kaupankäynnin päättymistä.

Soneran päätöskurssiksi jäi 6,20 euroa, mikä oli noin 2,7 prosenttia torstaita heikompi hinta. Kauppaa Soneralla tehtiin tavallista harvempaan tahtiin.

Keskimäärin kurssit pysyivät koko päivän parin prosentin laskussa. Laskua johti Nokia, joka halpeni yli 3,5 prosenttia 25,39 euroon.

Hex-indeksi päätyi 2,59 prosenttia miinukselle 7986,84 pisteeseen, portfolioindeksi laski 1,09 prosenttia ja vaihtoa kertyi noin 615 miljoonaa euroa.

Vaihdetuimpien listalla pienessä laskussa olivat Nokian ja Soneran lisäksi Stora Enso, Kemira, Tietoenator, Elisa ja Sampo, nousussa UPM-Kymmene ja Hartwall.

Edellisenä päivänä reippaasti noussut Instrumentarium tuli nyt hieman alaspäin. Osavuosikatsauksen julkistanut Strömsdal kallistui viisi prosenttia, mutta sillä tehtiin vain muutama kauppa.

Laskijoitten listalla mm. Proha, Novo Group ja Pohjolan A-osake halpenivat reilut kuusi prosenttia. Panostajan A- ja B-osakkeet tulivat molemmat selvästi alaspäin, mutta niilläkään ei juuri käyty kauppaa.

Keskeisistä toimialoista metsäyhtiöiden kurssit olivat keskimäärin noin prosentin ja metalliyhtiöt puolentoista prosentin laskussa. Pankki- ja rahoitussektori laski reilun prosentin.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.