Mainos

Helsingin pörssi

Osakkeiden hintojen kehitystä kuvaava hex-yleisindeksi nousi tiistaina jälleen uuteen ennätykseen. Samalla indeksi puhkaisi 3000 pisteen rajan, jonka yleisesti arvioitiin täyttyvän vasta kesällä. Varovaisimmat ennustivat rajan rikkoutuvan syksyyn mennessä.

Päivän nousuvauhdin takana oli jälleen kerran Nokia. Sen nosteella tietoliikenne- ja elektroniikka-toimialan hinnat kohenivat maanantaista 2,7 prosenttia. Hex-yleisindeksi kohosi 1 prosenttia ja pörssipäivän päättyessä se oli 3006,36 pistettä. Nokian painoarvoa rajaava portfolio-indeksi mittasi päivänousuksi 0,5 prosenttia.

Vaikka yleisindeksi näytti nousua, osa toimialoista pysyi selvässä laskussa. Eniten tippuivat muut palvelut, rakennusteollisuus ja liikenne.

Nokian A-osakkeen hinta kipusi enimmillään 332,50:een ja K-osakkeen tasan 332 markkaan. Tämä merkitsi sitä, että yhtiön osakkeille kirjattiin vuodet uudet huiput. Vanhat ennätykset korjaantuivat 50 pennillä ja 1 markalla. Päivää aiemmin osakkeiden parhaat noteeraukset olivat 324,20 ja 323,00 markkaa.

Nokian osakkeiden lisäksi vuoden uusi huippuhinta kaunistui 13 muulla osakkeella. Jälkipörssi mukaan lukien päivän kokonaisvaihto oli 736,50 markkaa. Nokian piikkiin sitä meni lähes 280 miljoonaa. Kakkosena oli Sampo lähes 49:llä ja kolmantena UPM-Kymmene runsaalla 44 miljoonalla markalla.

Sammon osakkeen hinta vaihteli 450:stä 455 markkaan. Hintahaitarissa ei tapahtunut minkäänlaisia muutoksia. Metsäyhtiö Kymmenen osakkeella kauppaa käytiin 114,50-118 markalla. Päivää aiemmin väli oli 116-121 markkaa.

Meklarilistalla jatkettiin nousutahdissa: hinnat kallistuivat hieman päälle 0,5 prosenttia. Myös vaihto oli melko mukavaa 9,4 miljoonalla. Sen sijaan OTC-lista jatkoi edellispäivän tapaan laskun merkeissä: nyt hinnoista suli noin 1,3 prosenttia. Vaihtokin jäi vaatimattomasti 3,7 miljoonaan markkaan.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.