Mainos

Helsingin pörssi

New Yorkin pörssin eilinen 1,5 prosentin nousu käänsi myös Euroopan pörssit tänään nousuun. Helsingissä osakkeiden hinnat kallistuivat tänään keskimäärin 0,9 prosenttia, ja portfolioindeksin mukaan nousua kertyi hieman toista prosenttia.

Osakekauppa Helsingissä vilkastui etenkin iltapäivällä, kun amerikkalaiset sijoittajat tulivat markkinoille. Päivän osakevaihto oli jälkipörssi ykkösen jälkeen 501 miljoonaa markkaa.

Tiistaipörssin vaihdetuimmaksi yhtiöksi nousseen Nokian osakkeet pysyivät lähes edellisen päivän hinnoissa. Nokioiden nousua jarrutteli New York, missä Nokian ADR-todistus päätyi maanantaina noin 300 markan hintaan. Tänään Nokioiden päätöshinnat Helsingissä olivat 300-301 markkaa. Nokian vaihto oli 138 miljoonaa markkaa.

Parhaassa nousuvedossa olivat tänään finanssiryhmien ja teollisuudessa metalli-, metsä- ja monialayhtiöiden sekä rakennus- ja kemianteollisuuden osakkeet.

Vakuutusryhmässä toimialaindeksiä nosti Pohjolan A-osakkeen neljän markan nousu 137 markkaan ja Sammon kahdeksan markan kallistuminen 445 markkaan. Pankkiryhmässä Okon vaihtokurssi parani 3,90 markkaa 72 markkaan.

Metsäosakkeista vaihtokurssiaan vahvisti vain UPM. Kalleimmillaan UPM:n osake nousi 111 markkaan, muta viimeisissä kaupoissa osaketta vaihtui 1,50 markkaa maanantain hinnan yläpuolella 109,30 markan kurssiin. Metalliryhmässä vaihtokurssit paranivat Koneen, Outokummun, Rauman ja Santasalo-JOTin osakkeilla.

UPM:n kurssia nosti tänään Kauppalehden uutinen yhtiön uudelleen virinneestä mahdollisuudesta kanadalaisen Repap paperiyhtiön ostolle. UPM:n aiempi tarjous yhtiön ostosta ei johtanut tulokseen, kun yhtiön johto ja pääomistajat hyväksyivät kanadalaisen Averonin tarjouksen. Kaupan kariutuminen antaisi UPM:lle uuden mahdollisuuden.

Päivän muita nousijoita olivat Aspo, Instru, Lassila, Hartwall, Raisio ja etenkin Asko, Neste ja Orion. Askon päätöshinta parani 12 markkaa 450 markkaan ja Orionin osakkeiden 7-8 markkaa, A-osake 188 markkaan ja B-osake 187 markkaan.

UPM:n vaihto oli tiistaina 53 miljoonaa markkaa, Askon 50 miljoonaa, Orionin 39 miljoonaa ja Metran 33 miljoonaa markkaa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.