Mainos

Helsingin pörssi

Helsingin pörssi otti tänään odotetusti takapakkia edellispäivän ennätyksen jälkeen. Hex-yleisindeksi mittasi osakkeiden hinnan laskuksi 1 prosenttia. Lähes samaa laskua tilastoi lähinnä Nokian painoarvoa rajaava hex-portfolioindeksi.

Rajuimmassa laskussa olivat aiemmin kovasti nousseet metsäyhtiöt. Niiden hinnat putosivat eilisestä 3,3 prosenttia. Ainostaan vakuutusyhtiöillä, pankeilla ja monialayrityksillä päivä oli selkeästi nousulinjainen.

Vakuutusyhtiöiden nousu oli 1,6 prosenttia, kahden muun puolisen prosenttia. Vakuutusyhtiö Sammon osakkeen hinta nousi parhaimmillaan 470 markkaan, kun päivää aiemmin vastaava hinta nousi 455 markkaa. Pohjolan A-osake nousi parhaimmillaan 145 ja B-osakkeen 147 markkaa. Edellispäivän parhaat noteeraukset olivat 144 ja 144,50 markkaa. Yhtiöiden kallistuminen selittynee viime vuoden edellisvuotta suuremmilla voitoilla. Tulokset esiteltiin päivän aikana.

Merita-pankin osakkeille päivän nousuvauhti toi uudet vuoden huiput. A-osakkeen huippu kaunistui 40 pennillä 19,50 markkaan ja B-osakkeen 30 pennillä 21,80 markkaan.

Päivän kokonaisvaihto oli jälkipörssi mukaan lukien lähes 660 miljoonaa markkaa. Kestoykkönen Nokia siivusi siitä 168 miljoonaa markkaa. UPM-Kymmene oli kakkonen runsaalla 68:lla ja Merita kolmonen runsaalla 45 miljoonalla markalla.

UPM-Kymmenen osakkeella kauppaa käytiin nyt 109,50-116,00 markalla, kun päivää aiemmin vaihteluväli oli 114,50-118,00 markkaa. Nokian A-osakkeen päivän paras jäi 329,50:een ja K-osakkeen 328 markkaan. Vähennys edellispäivästä oli parin markan tuntumassa ja myös New Yorkin pörssin ensikaupat tehtiin edellispäivää halvemmalla.

Myös otc- ja meklarilistalla päivä meni miinuslinjalla. Edellisen lasku oli 0,3 ja jälkimmäisen 1,8 prosenttia. Otc-listan vaihto oli 3,2 ja meklarilistan 5 miljoonaa markkaa. Meklarilistan vaihdosta puolet meni Benefonin piikkiin.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.