Mainos

Helsingin pörssi

Yhdysvaltain osakemarkkinoiden epävarmuus heijastui myös tänään osakekauppaan Helsingin pörssissä. Vielä aamupäivällä osakkeiden hinnat olivat New Yorkin tiistaisen nousun jäljiltä varovaisessa nousussa, mutta iltapäivällä kurssien suunta kääntyi jälleen alas. Hex-yleisindeksi laski 0,9 prosenttia.

Teollisuudessa jyrkimmät pudotukset kirjattiin energiayhtiöiden, monialayhtiöiden, rakennusyhtiöiden ja Nokian laskun vuoksi tietoliikenne- ja elektroniikkaryhmän osakkeille. Myös pankkien ja vakuutusyhtiöiden osakkeiden hinnat tippuivat edelleen.

Nokian A-osakkeen hinta halpeni päivän aikana 5,40 markkaa ja K-osakkeen 4,50 markkaa, ja molempia Nokian osakkeita vaihdettiin viimeisissä kaupoissa päivän alimpaan 346 markan kurssiin. New Yorkissa Nokian hinta keskiviikon ensimmäisissä kaupoissa oli 350 markan tuntumassa.

Lähes 80 miljoonaan markan tilauksen Yhdysvalloista saanut Raute oli Finnlinesin ohella päivän vahvoja nousijoita. Rauteen päätöshinta kallistui kolme markkaa 52 markkaan. Finnlinesin osakkeen uudeksi huippukurssiksi kirjattiin 145 markkaa, ja osakkeen päätöskurssi parani 50 penniä 143 markkaan.

Päivän vaihdetuin pörssiyhtiö oli Nokia lähes 200 miljoonan markan vaihdolla. Rauman vaihto oli 58 miljoonaa, Valmetin 36 miljoonaa, Metran 23 miljoonaa ja Outokummun 20 miljoonaa markkaa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.