Mainos

Helsingin pörssi

Pörssiviikko Helsingin pörssissä päätettiin nousevin kurssein. Hex-yleisindeksi vahvistui tänään 0,9 prosenttia uuteen kaikkien aikojen huippulukuun eli 3120,08 pisteeseen. Indeksiä veti ylöspäin etenkin Nokia. Pörssin osakevaihto oli 592 miljoonaa markkaa.

Nokioiden kursseja nosti osaltaan markkinoilla liikkunut huhu, jonka mukaan Nokia olisi ostamassa ruotsalaista elektroniikkayhtiötä Allgonia. Nokian A-osakkeen huippuhinnaksi kirjattiin 357 markkaa ja K-osakkeen 356 markkaa. Viimeiset kaupat A-osakkeella tehtiin seitsemän markkaa kallistuneeseen 355 markan kurssiin, ja K-osake kallistui torstaista kuusi markkaa 354 markkaan.

Nokian nousu veti mukaansa myös sen suuren komponenttitoimittajan Aspoyhtymän. Aspon osakkeen hinta kallistui 13 markkaa uuteen 250 markan huippuhintaan. Aspon osaketta vahvisti myös yhtiön ilmoitus vanhan Neuvostosaatavan myynnistä 52 miljoonalla markalla kansainvälisille sijoittajille.

Päivän pörssiuutisia oli myös Partekin ilmoitus betonielementtitoimintansa yhdistämisestä ruotsalaisyhtiön kanssa. Partekin kurssi nousi kalleimmillaan 97 markkaan, mutta viimeiset kaupat yhtiön osakkeella tehtiin 95 markan kurssiin, jossa oli nousua edellispäivästä markan verran.

Vahvoja nousijoita olivat teollisuudessa alkuvuoden tuloksestaan kertonut Santasalo-JOT, Valmet, Instru sekä elintarviketeollisuuden ja rakennusteollisuuden osakkeet. Palvelualojen osakkeista kallistuivat etenkin vakuutuksen ja kaupan osakkeet.

Viikon aikana osakkeiden hinnat nousivat keskimäärin 1,8 prosenttia, ja Nokian painoarvoa rajoittavan portfolioindeksin mukaan nousu oli hieman toista prosenttia. Voimakkaimmin eli 4,5 prosenttia kallistuivat viikon aikana toimialoista tietoliikenne ja elektroniikka; Nokian A-osakkeen vaihtokurssi parani 16 markkaa ja K-osakkeen 14 markkaa.

Myös pörssin pikkulistoilla oli tänään nousupäivä. OTC-listan osakkeet kallistuivat keskimäärin 0,7 prosenttia, ja meklarilistalla nousu oli 0,3 prosenttia. Päivän vaihdetuin pörssiyhtiö oli Nokia 254 miljoonalla markalla. UPM:n vaihto oli 28 miljoonaa, YIT:n 26 miljoonaa, Pohjolan 21 miljoonaa ja Meritan 21 miljoonaa markkaa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.