Mainos

Helsingin pörssi

Kurssikehitys Helsingin pörssissä kääntyi New Yorkin pörssin perjantain vahvasta noususta huolimatta maanantaina laskuun. Hex-yleisindeksin mukaan osakkeiden vaihtokurssit tippuivat keskimäärin puoli prosenttia. Pörssin osakevaihto oli varovaista ja nousi jälkipörssi-ykkönen mukaan luettuna 238 miljoonaan markkaan.

Varovaisuutta pörssikauppaan toi etenkin Ranskan vaalien odottamaton tulos, joka toi hieman epävarmuutta Emun toteutumisen ylle. Pörssikauppaa hillitsi maanantaina myös se, ettei New Yorkin ja Lontoon pörsseissä käyty maanantaina kauppaa kansallisen muistopäivän vuoksi.

Pariisissa osakkeiden hinnat notkahtivat vasemmiston vaalivoiton myötä lähes neljä prosenttia. Rahamarkkinoilla epävarmuus heijastui korkojen nousuna, ja myös Suomessa pitkät korot nousivat maanantaina hieman.

Hex-indeksiä painoi maanantaina laskuun Nokia. Yhtiön A-osakkeen päätöshinta halpeni neljä markkaa 351markkaan ja K-osakkeen 3,50 markkaa 350,50 markkaan. Nokian painoarvoa rajoittavassa portfolioindeksissä lasku oli 0,3 prosenttia.

Instrun ja Aspon hintalaskut puolestaan pudottivat monialateollisuuden indeksiä hieman toista prosenttia. Instrun A-osakkeen loppuhinta laski neljä markkaa 221 markkaan ja B-osakkeen seitsemän markkaa 220 markkaan., Aspolle kertyi laskua kolme markkaa 247 markkaan.

Päivän nousuosakkeet löytyivät elintarvikeryhmästä. Cultorin osakkeet vahvistuivat maanantaina 3-4 markkaa 285 markkaan, ja Raision päätöshinta parani kuusi markkaa 436 markkaan. Myös metallin indeksi oli nousussa Valmetin, Partekin ja Metran nousujen ansiosta.

Maanantaipörssin vaihdetuin yhtiö oli Nokia 82 miljoonalla markalla. Sammon vaihto oli 19 miljoonaa, Pohjolan 19 miljoonaa, Stockmannin 15 miljoonaa ja Partekin 12 miljoonaa markkaa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.