Mainos

Helsingin pörssi

Helsingin pörssissä aamupäivän varovainen nousu voimistui iltapäivällä. Hex-yleisindeksin mukaan kaupantekokurssit vahvistuivat tänään keskimäärin prosentin verran. Pörssin osakevaihto oli kuitenkin edelleen varovaista ja jäi 493 miljoonaan markkaan.

Yhdysvaltain korkoliikkeet heijastuivat myös meillä korkojen laskuna, mikä puolestaan nosti pankkiosakkeiden hintoja pörssissä. Pankkiosakkeet kallistuivat tiistaina keskimäärin 2,2 prosenttia; Meritan A nousi 40 penniä 16,20 markkaan, Meritan B kymmenen penniä 17,30 markkaan ja Okon A-osake 1,40 markkaa 71,40 markkaan.

Teollisuusryhmistä parhaan eli 1,8 prosentin nousun kirjasivat UPM:n johdolla metsäosakkeet. Metalliryhmässä Valmetin päätöshinta kallistui 2,20 markkaa 88,70 markkaan ja päätöshintojaan paransivat myös Fiskarsin, Outokummun, Rauman, Rautaruukin ja Rauteen osakkeet.

Nokian molemmat osakkeet kallistuivat päivän aikana kolme markkaa, A-osake 297 markkaan ja K-osake 296 markkaan. Myös New Yorkissa Nokian ADR-todistuksen hinta oli aamulla nousussa, ja ensimmäisissä kaupoissa Nokiaa vaihdettiin hieman Helsingin päätöshinnan yläpuolella.

Laskulinjaa edustivat sijoitusyhtiöiden ja kaupan osakkeet sekä teollisuudessa Amerin johdolla muu teollisuus. Amerin vaihtokurssi tippui 3,90 markkaa sataan markkaan.

Tiistaipörssin vaihdetuin yhtiö oli Nokia 225 miljoonalla markalla. UPM:n vaihto oli 42 miljoonaa, Cultorin 40 miljoonaa, Keskon 32 miljoonaa ja Valmetin 18 miljoonaa markkaa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.