Mainos

Helsingin pörssi

Osakekurssien lasku Helsingin pörssissä jatkui tänään. Keskimäärin vaihtokurssit tippuivat päivän aikana 1,6 prosenttia. Laskun taustalla oli jälleen New York, missä osakekurssit laskivat Dow Jones-indeksin mukaan 2,3 prosenttia perjantaina. Myös tänään Wall Street avautui laskevin kurssein.

Kaupankäynti Helsingin pörssissä oli kuitenkin verraten varovaista, ja osakevaihtoa kertyi jälkipörssi-ykkönen mukaan luettuna 331 miljoonaa markkaa. Nokian osuus vaihdosta oli 142 miljoonaa, Keskon 29 miljoonaa ja UPM-Kymmenen 20 miljoonaa markkaa.

Jyrkimmin eli keskimäärin 2,8 prosenttia tippuivat metsäosakkeet. Indeksiä pudotti etenkin UPM-Kymmene, jonka päätöshinta halpeni 3,60 markkaa 106,60 markkaan. Enson molemmat osakkeet laskivat 50 penniä 41 markkaan ja Metsä-Serlan B-osake 1,70 markkaa 35,30 markkaan.

Lähes samaa luokkaa eli keskimäärin 2,7 prosenttia notkahtivat päivän aikana myös tietoliikenne ja elektroniikka -toimialan osakkeet. Nokian A-osakkeen hinta tippui kuusi markkaa 294 markkaan ja K-sarjan osakkeen 6,50 markkaa 293 markkaan. PK Cables halpeni kolme markkaa 66 markkaan ja Vaisala kaksi markkaa 316 markkaan.

Teollisuuden muita laskuosakkeita olivat etenkin Rauma, Huhtamäki, Raisio, Neste ja Orionin molemmat osakkeet. Palveluiden toimialaindekseistä putosi jyrkimmin eli 2,1 prosenttia vakuutus: Pohjolan B-osake laski kaksi markkaa 134 markkaan ja Sampo 15 markkaa 460 markkaan.

Rautaruukin osakkeiden myynti- ja anti-ilmoitus ei juuri enää vaikuttanut yhtiön osakkeen hintaan. Rautaruukin osake laski yleislinjan mukana 0,80 markkaa 43,60 markkaan.

Myös pörssin pikkulistat olivat laskussa. OTC-osakkeet halpenivat keskimäärin 0,6 prosenttia ja meklarilistan osakkeet 0,2 prosenttia. OTC-listan vaihto oli 1,5 miljoonaa ja meklarilistan lähes kaksi miljoonaa markkaa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.