Mainos

Helsingin pörssi

Epäyhtenäinen pörssiviikko Helsingin pörssissä päätettiin nousevin kurssein. Hex-yleisindeksin mukaan osakkeiden hinnat kallistuivat perjantaipörssissä keskimäärin 0,6 prosenttia, ja vaihdetuimmilla osakkeilla hinnat kallistuivat keskimäärin 0,8 prosenttia.

Osakevaihto pysyi varovaisena ja nousi jälkipörssi ykkönen mukaan lukien vain 331 miljoonaan markkaan. Parhaat nousuprosentit kirjattiin tänään finanssiryhmien osakkeille. Pankkiosakkeet kallistuivat 2,4 prosenttia ja vakuutusosakkeet 1,8 prosenttia.

Meritan molemmat osakkeet kallistuivat 40 penniä ja Oko kaksi markkaa. Vakuutusryhmässä Sampo kuittasi takaisin edellispäivän kymmenen markan laskunsa, ja Pohjolan B-osake kallistui 3,50 markkaa.

Teollisuudessa nousukärkinä olivat edelleen metsäosakkeet ja tietoliikenne. UPM:n päätöshinta parani 1,30 markkaa 114,50 markkaan, ja nousussa olivat myös Metsä-Serlan B-osake ja Enson R-sarja.

UPM:n viimepäivien nousun taustalla ovat sellun ja dollarin vahvistuminen sekä myös odotukset Repap-kaupasta. UPM:n odotetaan tekevän uusia tarjouksia kanadalaisyhtiöstä tai sen osista. Nokioiden hinnat kallistuivat kaksi markkaa, A-sarja 299 markkaan ja K-sarja 298 markkaan.

Vaisalan nousu oli viisi markkaa 322 markkaan. Myös New Yorkissa Nokian ADR-todistus vahvistui hieman perjantain ensimmäisissä kaupoissa. Keskon tänään Brysselistä saama synninpäästö heijastui heti yhtiön osakkeen hintaan. Keskon hinta kallistui enimmillään 72,80 markkaan, mutta viimeiset kaupat osakkeella tehtiin 1,20 markkaa torstain hinnan yläpuolella eli 71,70 markan kurssiin.

Pörssiviikkoa hallitsi jälleen New Yorkin hermostuneet markkinat, ja kurssikehitys Helsingissä vaihteli New Yorkin tahdissa. Viikon kokonaissaldo jäi loppuviikon nousujen ansiosta 0,4 prosenttia plussalle.

Viikon aikana jyrkimmin eli keskimäärin 2,7 prosenttia kallistuivat metsäosakkeet. Indeksiä vahvisti etenkin UPM, jonka vaihtokurssi parani viikon aikana 4,30 markkaa. Enson osakkeet kallistuivat 50-70 penniä.

Vaihdetuin yhtiö tänään oli Nokia125 miljoonalla markalla. UPM:n vaihto oli 32 miljoonaa, Valmetin 21 miljoonaa, Rauman 19 miljoonaa ja Keskon lähes 19 miljoonaa markkaa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.