Mainos

Helsingin pörssi

Pitkän viikonlopun alla kaupankäynti kävi nihkeästi. Suomessa sijoittajat valmistautuivat hartaasti juhannuksen viettoon, kun taas Yhdysvalloissa osakemarkkinoilla hääritään tiukasti myös aattona.

Lomalta palattaessa saattavat salkut näyttää kovinkin erilaiselta, niin kuin tapana on ollut. Sekä itsenäisyyspäivästä että pääsiäisestä muodustui osakkeenomistajille kallis paukku, nähtäväksi jää jatkuuko sama laulu nytkin.

Eilen Wall Streetilla teollisuusosakkeille noteerattiin kolmas laskupäivä. Kolmen päivän miinussaldo ei siltikään ole yli prosenttia, joten kysymyksessä on tähän asti ollut vasta hienoinen voittojenkotiutus. Alavireisyyden suurimmat syntipukit löytyivät parista teknologiayhtiöstä, mitkä kertoivat ennakoitujen tulostavoitteiden jäävän haaveiksi. Nokia luovi yleistä kehitystä vastaan kallistumalla tasan 70 dollariin.

Helsingissä yleisindeksi pysytteli lähes koko päivän liimattuna eilisissä päätöstasoissa. Iltapäivän viimeisillä tunneilla aamun hienoinen miinus kääntyi plussaksi ja päivän lopussa hexille noteerattiin kunnon loppukirin ansiosta 0,4 prosentin vahvistuminen. Pisteluvuksi jäi 3126,39 pistettä.

Euroopassa oltiin iltapäivällä Lontoota lukuunottamatta mukavissa nousuluvuissa. Pitkät korot putosivat Yhdysvaltain ja Saksan esimerkkiä mukaillen ja meillä kotimaassa pisin kymppivuotinen halpeni viidellä pisteellä 6,04 prosenttiin.

Nokia kertoi tänään saaneensa ensimmäisen GSM-tilauksen Kreikkaan. Verkkotoimitus sisältää matkapuhelinkeskuksia, tukiasemaohjaimia sekä tukiasemia ja on arvoltaan noin 600 miljoonaa markkaa.

Kemianteollisuus kulki Askoa lukuunottamatta vastavirtaan. Kemiran koko alkuvuoden kestänyt alamäki jatkui reilulla prosentilla, eikä sijoittajia lainkaan huvittanut amerikkalaisen investointipankin 12 kuukauden tavoitehinta, 50 markkaa. Neste käväisi alimmillaan 136 markassa ja Orioneistakin on sulanut ylimääräinen hyvä Fareston uutisten jälkeen.

Pörssilistalla osakkeita vaihtui 500 miljoonan markan edestä UPM:n vallatessa korkeimman paikan Nokian nenän edestä.

Wall Streetilla suunta oli vaihteeksi iloisesti ylös. Ensimmäisen tunnin jälkeen teollisuusosakkeiden purjehdus oli tuonut 0,5 prosentin hyvän. Teknologiallekin mittari hymyili, mutta hieman varovaisemmin. Nokian kurssi oli reilut 70 dollaria.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.