Mainos

Helsingin pörssi

Osakkeiden hinnat Helsingin pörssissä jatkoivat vahvaa nousuaan myös tänään. Hex-yleisindeksin mukaan kauppaa käytiin keskimäärin 2,9 prosenttia kallistunein hinnoin, ja Hex-indeksi kirjasi jälleen kaikkien aikojen huipun eli 2616,7 pistettä. Vahvan nousun taustalla oli ennen muita Nokian ja ulkomainen kysyntä. Nokiaa vetivät ylös tuoreet ulkomaiset arviot ja sen amerikkalaiselle kilpailijalle Motorolalle annettu varovainen ostosuositus.

Osakevaihto nousi vilkkaan kaupankäynnin seurauksena 863 miljoonaan markkaan. Nokian osuus päivän vaihdosta oli yli puolet eli 487 miljoonaa markkaa. UPM-Kymmenen vaihto oli 38 miljoonaa, Keskon 25 miljoonaa ja Enson 20 miljoonaa markkaa.

Nokian molemmat osakkeet kallistuivat keskiviikkona 18,50 markkaa, A-osake 290,50 markkaan ja K-osake 290 markkaan. Päivän vahvaa pörssikehitystä kuvaa myös se, että sijoittajien ostotarjouksista vahvistui 68 kappaletta ja laski vain 12 kappaletta.

Jyrkimmän nousun ostokurssiinsa kirjasivat Tallberg, Skop ja TT Tieto, ja pahimmin tarjous putosi Aamulehti II-osakkeella, Siljan K-osakkeella ja Metsä-Serlan A-osakkeella. Metsäryhmässä kaupantekokurssit paranivat 1,4 prosenttia.

Elintarviketeollisuuden vahvoja nousijoita olivat myös Cultorin, Huhtamäen ja Raision tehtaitten osakkeet. Metalliryhmässä kallistuivat etenkin Rautaruukin, Metran Koneen ja Konecranesin osakkeet.

Monialayhtiöiden osakkeista Aspon hinta parani Nokian vedossa kymmenen markkaa 196 markkaan, ja toimialan indeksiä nostivat myös Instrun, Lassilan ja Partekin kurssinousut.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.