Mainos

Helsingin pörssi

Uuteen pörssiviikkoon lähdettiin tänään vahvistunein hinnoin, ja pörssin hex-yleisindeksi nousi jälleen uuteen kaikkien aikojen huippulukuun 2718,9 pistettä. Keskimäärin osakkeiden vaihtokurssit kallistuivat maanantaina puoli prosenttia, ja nousun takana olivat ennen muita Raision Tehtaitten ja Nokian osakkeiden nousut.

Pörssin osakevaihto pysyi vilkkaana ja nousi jälkipörssi ykkönen mukaan luettuna 592 miljoonaan markkaan. Nokian osuus vaihdosta oli lähes puolet eli 272 miljoonaa markkaa. Meritan osakkeita vaihtui 31 miljoonan ja Raision Tehtaitten vaihto-osakkeita 30 miljoonan markan arvosta.

Nokian osakkeiden vaihtokurssit pysyttelivät vielä päivällä 310 markan tuntumassa, mutta amerikkalaisten sijoittajien tulo Helsingin markkinoille myöhemmin iltapäivällä nosti niiden hinnat 315 markkaan. A-osake kallistui perjantaista 8,10 markkaa 315,10 markkaan ja K-osake 8,90 markkaa 315 markkaan. Myös New Yorkissa Nokia oli maanantai-aamuna nousussa.

Raision vaihto-osake kallistui tänään lähes seitsemän prosenttia eli 26 markkaa 405 markkaan. Kalleimmillaan osaketta vaihdettiin 410 markan kurssiin. Amerikkalainen investointipankki First Boston on pitänyt Raision ostosuosituslistallaan. Pankki sanoo 15. tammikuuta päivätyssä raportissaan, että Raision kolestrolia vähentävä rasva tullaan pian liittämään tunnettuun ruoka-aineeseen.

Maanantaipörssin vahvoja nousijoita oli myös Arctos Capital, jonka osake kallistui kaksi markkaa 26 markan huippukurssiin. Pohjolan B-osake kallistui 1,50 markkaa 118,50 markkaan ja Sampo markan 390 markkaan. Metsäyhtiöistä Enso ja Metsä-Serlan B-osake vahvistuivat, mutta ryhmän indeksin painoi 0,4 prosenttia miinukselle UPM:n 1,40 markan notkahdus 98,50 markkaan.

Jyrkimmät laskut kirjattiin maanantaina metallin, rakennusyhtiöiden ja pankkien osakkeille. Meritan osakkeiden laskut heijastuivat pankki-indeksissä 1,5 prosentin pudotuksena, metallissa vaihtokurssit tippuivat etenkin Metran ja Valmetin osakkeilla ja rakennusyhtiöistä laskussa oli YIT.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.