Mainos

Helsingin pörssi

Osakkeiden hinnat Helsingin pörssissä kääntyivät New Yorkin pörssin imussa jälleen tänään nousuun. Hex-yleisindeksin mukaan kaupantekokurssit kallistuivat keskimäärin 1,2 prosenttia, ja indeksi kirjasi uudeksi kaikkien aikojen huippuluvuksi 2724,7626 pistettä. Pörssin osakevaihto oli 572 miljoonaa markkaa.

Voimakkaimmin ostokurssi nousi Castrumin, Finnlinesin ja Valmetin osakkeilla, ja jyrkimmät notkahdukset kirjasivat ostokursseihinsa WSOY:n A-osake, Lännen Tehtaat ja Sisu-fuusiosta keskiviikkona kertonut Partek.

Toimialaryhmistä nousu oli vaihtotasolla voimakkainta eli keskimäärin 3,7 prosenttia kuljetuksessa ja liikenteessä. Ryhmän indeksiä nosti etenkin Finnlinesin kallistuminen 8,50 markkaa 124 markkaan, ja kalleimmillaan osakkeen hinta käväisi 125,90 markan huippuhinnassa. Nousun taustalla olivat arviot ruotsalaisen Bilspedationin hyvästä tuloskehityksestä. Finnlines on ruotsalaisyhtiön suurin osakas.

Vakuutusosakkeet kallistuivat keskimäärin kolme prosenttia. Pohjolan A-osakkeen vaihtokurssi parani 3,50 markkaa 118,50 markkaan, Pohjolan B-osakkeen 2,30 markkaa 118,30 markkaan ja Sammon kolme markkaa tasan 400 markkaan.

Metalli- ja metsäyhtiöiden osakkeet nousivat keskimäärin 1,6 prosenttia. Metallissa vaihtokurssit paranivat etenkin Metran ja Valmetin osakkeilla. Enso kertoi hyvästä tuloskehityksestään vuoden viimeisellä kolmanneksella, ja kaikkien metsäosakkeiden hinnat kallistuivat.

Nokioiden hinnat vahvistuivat dollarin nousun myötä hieman, ja yhtiön osakevaihto oli 232 miljoonaa markkaa. UPM:n vaihto oli 36 miljoonaa, Raision Tehtaitten 28 miljoonaa, Finnlinesin 24 miljoonaa ja Valmetin 24 miljoonaa markkaa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.