Mainos

Helsingin pörssi

Pörssiosakkeiden hinnat jatkoivat tukevassa nousulinjassa myös tiistaina. Osakeindeksin mukaan vaihtokurssit kallistuivat päivän aikana keskimäärin 1,1 prosenttia, ja Hex-yleisindeksi kirjasi uudeksi kaikkien aikojen huippuluvuksi 2543,7 pistettä. Pörssin osakevaihto oli tiistaina vilkasta ja nousi jälkipörssi ykkösen jälkeen 641 miljoonaan markkaan.

Sijoittajien ostotarjouksista vahvistui jatkuvan kaupankäynnin aikana 66 kappaletta, kahdeksan pysyi paikallaan ja 19 ostotarjousta laski. Vaihtokurssit kallistuivat jyrkimmin eli keskimäärin 4,4 prosenttia muun teollisuuden osakeryhmässä. Päivän vaihdetuin yhtiö oli Nokia 140 miljoonalla markalla. Nokian A-osaketta vaihtui kalleimmillaan 274,10 markan ja K-osaketta 274 markan kursseihin. Nokian A-osakkeen päätöshinta asettui ennen jälkipörssiä 272 markkaan ja K-osakkeen 271,50 markkaan, ja molemmat osakkeet kallistuivat perjantain viimeisistä kaupoista 4,50 markkaa.

Muun teollisuuden ryhmässä indeksiä vahvistivat Amerin, Leo Longlifen, Nokia Renkaiden ja Tamfeltin molempien osakkeiden nousut. Päivän vahvoja nousijoita oli myös Hartwall, jonka osake kalistui 13 markkaa uuteen 222 markan huippuhintaan. Nousussa olivat myös Cultorin molemmat osakkeet.

Kaupan toimialaryhmässä kaikkien osakkeiden hinnat vahvistuivat. Kesko kallistui 1,40 markkaa 65,90 markkaan, Ford 30 markkaa 450 markkaan ja Rautakirjan B-osake viisi markkaa 320 markkaan. Stockmannin A-osakkeen nousu oli seitsemän markkaa ja B-osakkeen 13 markkaa, molemmat 285 markkaan. Nokian jälkeen tiistaipörssin vaihtokärkeen nousi Kesko 94 miljoonalla markalla. Kemiran vaihto oli 44 miljoonaa, UPM:n 39 miljoonaa ja Polarin 23 miljoonaa markkaa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.