Mainos

Helsingin pörssi

Vuoden ensimmäinen pörssiviikko ylsi plussalle, kun uudenvuoden katkaiseman viikon viimeisenä kauppapäivänä osakkeiden hinnat kääntyivät nousuun. Samalla hex-indeksi puhkaisi 2500 pisteen rajan ja päätyi 2517,20:een.

Perjantain suurin yksittäinen kauppa tehtiin Keskolla, mutta kauppa ei heiluttanut Nokian ykköspaikkaa vaihtolistan kärjessä. Nokian osakkeen hinta kallistui hieman torstaista.

Merita Pankkiiriliikkeen sisäisessä kaupassa vaihtui 400000 Keskon osaketta 64,50 markan hintaan. Osakepotin hinta oli lähes 25,8 miljoonaa markkaa.

Hex-yleisindeksin mukaan osakkeiden hinnat kallistuivat perjantaina torstaista lähes 1,4 prosenttia. Hex-portfolioindeksi mittasi nousuksi täsmälleen saman lukeman.

Tukevimmassa nousussa oli viestintä ja kustannusala, jonka osakkeet kallistuivat 6 prosenttia.

Rakennusteollisuuden jo torstaina alkanut nousu jatkui vahvana. Osasyynä toimialan 4 prosentin kallistumiseen oli tieto Lemminkäisen 350 miljoonan markan ulkomaan urakoista. Yhtiön osakkeesta maksettiin enimmillään 48 markkaa. Lisäys edellispäivästä oli 4 markkaa.

Keskimääräistä enemmän kallistui myös metsäteollisuus. Sitä nostivat tiedot siitä, että mm. sellunhinnankorotukset näyttäisivät menevän läpi.

Enson R-osakkeen hinta nousi parhaimmillaan 38,40:een, Metsä-Serlan B-osakkeen 35,90:een ja UPM-Kymmenen 97,80 markkaan, kun päivää aiemmin vastaavat hinnat olivat 37,50, 34,90 ja 96,00 markkaa. Päivän kokonaisvaihto nousi 486 miljoonaan markkaan. Ykkösenä oli siis Nokia 112 miljoonalla markalla. Sitä seurasivat Kesko vajaalla 64:llä ja UPM-Kymmene noin 33 miljoonalla markalla.

Viime vuoden viimeisestä perjantaista osakkeiden hinnat kallistuivat hex-yleisindeksin mukaan 1,4 ja hex-portfolioindeksin mukaan 1,6 prosenttia. Koska vuoden alussa otettiin käyttöön uusi tarkennettu toimialajako, niistä ei ole vertailukelpoisia viikkotietoja. Viikon osakevaihto oli 1,2 miljardia markkaa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.