Mainos

Helsingin pörssi

Osakekurssit laskivat ennätysviikon päätteeksi Helsingin arvopaperipörssissä Nokian ja Raision johdolla. Laskun takana oli New Yorkin pörssi, jossa osakekurssit hakivat suuntaa eilen. Dow Jones päätyi kuitenkin kaupankäynnin lopputuntien aikana miinukselle.

Down torstaipäivän close oli 8 021 pistettä. Helsigissä Hex-yleisindeksille kirjattiin laskua vajaa prosentti, mikä riitti yleisindeksin vajoamiseen takaisin 3 500 pisteen rajan alapuolelle. Hexin perjantain loppuarvo oli 3 483 pistettä.

Nokian osakekurssit laskivat Wall Streetillä eilen 1,6 dollarin verran, mikä vastaa noin kahdeksan markan pudotusta. Myös Helsingissä Nokia painui aamupäivällä saman verran miinukselle. Aamupäivällä Nokiaa vaihtui 440 markan tasolla, mutta iltapäivän kaupankäyntituntien aikana Nokian osake vakiintui 445 markan tasolle. Kurssia oli omalta osaltaan nostamassa Nokian allekirjoittama GSM-verkkosopimus Filippiineille. Yhdysvaltojen markkinoiden auettua Nokian osakkeen arvo kuitenkin heikkeni ja painui päivän päätteeksi 440 markan alapuolelle.

Viikon rakettina toiminut Raision Tehtaat kärsi myös yleisesti vallinneesta rekyylistä ja painui viikon päätteeksi viiden prosentin laskuun. Raision osakkeita vaihtui edelleen vilkkaasti yhteensä 100 miljoonalla markalla. Iltapäivällä kauppoja tehtiin valtaosin 610 markan tasolla. Myös toimialana elintarviketeollisuus oli suurin putoaja.

Päivän myönteisin yllättäjä oli OKO, jonka kurssi on vahvistunut pitkin viikkoa parrasvaloissa olleen Meritan varjossa. OKO:n kurssi oli maanantaina vielä 74 markkaa, mutta tänään kauppaa tehtiin parhaimmillaan jo 85 markan kappalehintaan. OKO:n osake on vahvistunut viikossa siis jo reilut kymmenen markkaa. Vaihtoa OKO:n osakkeelle kertyi 10 miljoonalla markalla.

Kokonaisvaihto jäi tänään kahden ennätysvilkkaan päivän jälkeen vajaaseen 570 miljoonaan markkaan. Vaihtokärjessä komeilivat tutut nimet, Nokia ja Raisio. Nokiaa vaihtui 135 miljoonalla ja Raisiota 100 miljoonalla markalla.

Myös muualla Euroopassa ennätysviikko päättyi loivaan alamäkeen. Lontoossa osakekurssit olivat iltapäivällä 0,1 prosenttia miinuksella ja Footsie keikkui 4940 pisteen paremmalla puolella. Frankfurtissa DAX-indeksin close oli 4196 pistettä, missä oli laskua 0,2 prosenttia eiliseen arvoon verrattuna.
(STT-Boss Information Oy)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.