Mainos

Helsingin pörssi

Kurssisuunta Helsingin pörssissä pysyi varovaisessa nousussa myös tiistaina. Hex-yleisindeksin mukaan osakkeiden vaihtokurssit nousivat keskimäärin 0,3 prosenttia, ja voimakkaimmin kallistuivat pankki- ja vakuutusosakkeet. Päivän osakevaihto oli 361 miljoonaa markkaa.

Helsingin pörssin nousun taustalla oli maailmalla jatkunut nousulinja. New Yorkissa kurssit vahvistuivat Dow Jones -indeksin mukaan maanantaina 1,3 prosenttia. Myös Tokiossa Nikkei-indeksi vahvistui tiistaina 1,8 prosenttia. Euroopan pörsseistä Frankfurt nousi tiistaina 0,9 prosenttia ja Pariisi hieman toista prosenttia.

Meritan nousu jatkui tiistaina. Pankin A-osakkeen päätöshinta parani 15 penniä 9,65 markkaan ja B-osakkeen 30 penniä 11,50 markkaan. Vakuutusryhmässä Pohjolan A-osake kallistui perjantain edellisistä kaupoista 3,80 markkaa 84,80 markkaan ja B-sarja markan 82 markkaan. Sammolla nousu oli viisi markkaa 291 markkaan.

Tiistaipörssin muita nousijoita olivat Stockmannin molemmat osakkeet ja TT Tieto sekä teollisuudessa etenkin Rautaruukki, Amer, Cultor sekä Nokian ja Orionin osakkeet.

Kemiran tiistaina julkistetut antisuunnitelmat pudottivat yhtiön osakkeiden hintoja. Enimmillään Kemiran osake tippui maanantain päätöshinnasta 2,50 markkaa 46,50 markkaan. Viimeiset kaupat Kemiran osakkeilla tehtiin kaksi markkaa pudonneeseen 47 markan kurssiin.

Myös Raision kurssi pysyi edelleen alamäessä. Alimmillaan pörssissä noteerattavan vaihto-osakkeen hinta painui 280 markkaan, mutta viimeiset kaupat osakkeella tehtiin 284 markan kurssiin. Edellispäivästä hinta tippui kaksi markkaa.

Päivän vaihtoykkönen oli Nokia 122 miljoonalla markalla. UPM:n vaihto oli 32 miljoonaa, Meritan 22 miljoonaa, Amerin 18 miljoonaa ja Raision Tehtaitten 17 miljoonaa markkaa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.