Mainos

Helsingin pörssi

Kurssikehitys Helsingin pörssissä kääntyi keskiviikkona laskuun. Hex-yleisindeksin mukaan kaupantekokurssit tippuivat keskimäärin 0,9 prosenttia, ja laskussa olivat ennen muita pankki- ja metsäosakkeet. Pörssin osakevaihto oli jälkipörssi ykkösen jälkeen 460 miljoonaa markkaa.

Myös ostotarjouksilla mitaten kurssit olivat pääosin laskussa. Ostonoteeraus vahvistui 23 osakkeella, 24 osakkeen tarjous pysyi ennallaan ja 43 osakkeen laski.

Meritan osakkeiden useita päiviä jatkunut vahva nousu taittui. Pankin A-osakkeen hinta tippui keskiviikkona 50 penniä 12,30 markkaan, ja B-osake halpeni 20 penniä 13,60 markkaan. Okon vaihtokurssi sen sijaan vahvistui 50 penniä 43,50 markkaan.

Metsäosakkeiden hinnat tippuivat päivän kaupoissa keskimäärin 1,7 prosenttia. Laskun taustalla olivat arviot paperin ja sellun hintojen laskun vaikutuksista metsäyhtiöiden tuloksiin vielä kuluvan vuoden viimeisellä kolmanneksella. Metsäosakkeiden hinnat laskivat New Yorkissa tiistaina.

Helsingin pörssissä Enson A-osakkeen hinta halpeni markan 35,50 markkaan ja R-osakkeen 1,20 markkaa 35,60 markkaan. Metsä-Serlan B-osakkeella viimeinen kauppa tehtiin 50 penniä tiistain päätöshintaa alemmalla kurssilla, ja UPM-Kymmenen päätöskurssi putosi markan 95,40 markkaan.

Päivän laskuosakkeita oli myös heikentyneestä tuloksestaan keskiviikkona kertonut Cultor. Yhtiön I-sarjan osake halpeni 12 markkaa 226 markkaan ja II-osake 15 markkaa 229 markkaan. Myöskään Metran tuloskehitys ei markkinoita tyydyttänyt, ja Metran osakkeiden hinnat halpenivat 7-9 markkaa 269 markkaan.

Nokian osakkeiden hinnat tippuivat 1,50-1,70 markkaa, A-osake 209 markkaan ja K-osake 210 markkaan. Myös New Yorkissa Nokian ADR-todistus oli aamun ensimmäisissä kaupoissa laskussa. Pörssin vaihdetuin yhtiö oli keskiviikkona Nokia 117 miljoonalla markalla. Meritan vaihto oli 68 miljoonaa, Metran 32 miljoonaa, Finnlinesin 26 miljoonaa ja UPM-Kymmenen 24 miljoonaa markkaa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.