Mainos

Helsingin pörssi

Osakekurssien alamäki Helsingin pörssissä jatkui ja voimistui torstaina. Nokian sekä metsä- ja metalliosakkeiden verraten voimakkaan laskun vuoksi Hex-yleisindeksi kirjasi päivän aikana pudotusta keskimäärin 1,7 prosenttia. Pörssilaskun taustalla oli New Yorkin pörssin edelleen keskiviikkona jatkunut laskulinja ja siitä seurannut epävarmuus.

Pörssin osakevaihto oli torstaina 513 miljoonaa markkaa, josta Nokian osuus nousi 156 miljoonaan markkaan. Meritan osakkeita vaihtui edelleen vilkkaasti 50 miljoonan markan arvosta. UPM-Kymmenen vaihto oli 39 miljoonaa, Stockmannin 26 miljoonaa ja Askon 23 miljoonaa markkaa.

Nokian A-osakkeen hinta putosi alimmillaan jo alle 200 markan, mutta viimeinen kauppa osakkeella tehtiin 201 markan kurssiin. A-osakkeen pudotus edellispäivästä oli kahdeksan markkaa ja K-osakkeen kymmenen markkaa tasan 200 markkaan. Myös New Yorkissa Nokian hinta asettui torstaiaamuna 200 markan tuntumaan.

Osavuosituloksensa torstaina julkaisseen Askon hinta vahvistui 13 markkaa 283 markkaan, mutta osakkeen hinta käväisi enimmillään 290 markassa. Keskon osavuositulos puolestaan ei tyydyttänyt sijoittajia, ja keskusliikkeen osake halpeni 2,40 markkaa 71 markkaan. Myös Amerin odotettu tulospudotus heijastui laski yhtiön osakkeen hintaa viisi markkaa 101 markkaan.

Metsä- ja metalliosakkeet halpenivat torstaina keskimäärin 1,1 prosenttia. Laskussa olivat kaikki metsäosakkeet, ja metalliryhmässä vaihtokurssi vahvistui vain Valmetin osakkeella. Myös Cultorin osakkeet halpenivat 6-7 markkaa.

Torstain harvoja nousijoita olivat Askon lisäksi hyvästä tuloskehityksestään kertoneet Tulikivi ja Orion sekä Instrun osakkeet.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.