Mainos

Helsingin pörssi

Osakkeiden hinnat nousivat kautta linjan Helsingin pörssissä tiistaina. Hex-yleisindeksin mukaan osakekauppaa tehtiin keskimäärin 1,6 prosenttia kallistunein hinnoin. Tiistain nousukärkinä olivat pankit ja vakuutusosakkeet sekä teollisuudessa Nokian johdolla muun teollisuuden osakkeet. Päivän osakevaihto oli 530 miljoonaa markkaa.

Vahvan kurssinousun taustalla oli New Yorkin pörssin historiallinen nousu maanantaina. New Yorkin pörssi vahvistui maanantaina 0,7 prosenttia ja Dow Jones-indeksi päätyi ensimmäisen kerran yli 6000 pisteeseen. Nousu jatkui myös tiistaina pörssin avautuessa. Tokion pörssi vahvistui tiistaina 1,9 prosenttia. Euroopan pörsseistä Frankfurt nousi tiistaina 1,3 prosenttia ja Tukholma prosentin.

Helsingissä pankkiosakkeiden hinnat kallistuivat Meritan ja Okon vahvojen nousujen ansiosta peräti viisi prosenttia. Meritan A-osake kallistui 70 penniä 13,50 markkaan ja B-osake 60 penniä 14,20 markkaan. Molemmat ovat osakkeiden huippuhinnat. Okon vuoden huippuhinta parani 80 penniä 46,80 markkaan.

Myös vakuutusosakkeille kirjattiin tiistaina vuoden huippuhinnat. Pohjolan molemmat osakkeet kallistuivat enimmillään sataan markkaan ja Sammon osake 345 markkaan. Finanssiryhmien osakkeiden nousun taustalla on alhaisena pysynyt korkotaso ja arviot korkojen hienoisesta laskusta edelleen.

Nokioiden hinnat kallistuivat viitisen markkaa maanantaista. Nokian A-osakkeen päätöskurssi tiistaina oli 210,50 markkaa ja K-osakkeen 210,20 markkaa. New Yorkissa Nokian ADR-todistuksen hinta nousi tiistain ensimmäisissä kaupoissa 46 dollariin eli noin 210,70 markkaan.

Nokian osakkeita vaihtui tiistaina Helsingin pörssissä 145 miljoonan markan arvosta. UPM-Kymmenen vaihto oli 53 miljoonaa, Meritan 52 miljoonaa, Finnlinesin39 miljoonaa ja Fiskarsin 22 miljoonaa markkaa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.