Mainos

Helsingin pörssi

Kansainvälisen kurssilaskun myötä osakkeiden hinnat laskivat tuntuvasti myös Helsingissä tänään. Yleisindeksi aleni 1,8 prosenttia ja 20 vaihdetuimman osakkeen indeksi yli kaksi prosenttia. Myös pankkiosakkeet ja muu teollisuus halpenivat yli kaksi prosenttia. Hinnat laskivat kaikilla toimialoilla.

Vaisun aamun jälkeen kaupankäynti hieman piristyi, ja päivän vaihto nousi 322 miljoonaan markkaan. Koko viikon vaihto oli 3,6 miljardia. Tänään kurssit laskivat Tokiossa 0,8 prosenttia, Frankfurtissa 1,7 prosenttia ja Tukholmassa 1,3 prosenttia. Helsingissä otc-listan hinnat olivat kutakuinkin ennallaan (-0,04%) ja meklarilistalla ne alenivat 0,2 prosenttia. Viime viikon torstaista yleisindeksi laski kolme prosenttia, monialateollisuus 3,3 prosenttia, pankkiosakkeet 4,2 prosenttia ja metsäosakkeet 1,8 prosenttia.

Tämän päivän yli 300 miljoonan vaihdosta Nokiaa vaihtui 113 miljoonalla. Yhtiön molempien osakkeiden kurssit laskivat seitsemän markkaa. UPM-Kymmenen vaihto oli 36 miljoonaa ja yhtiön kurssi laski 1,60 markkaa. Metraa vaihtui 19 miljoonalla. Yhtiön A-osake pysyi entisellään, mutta B-osakkeen hinta laski 1,50 markkaa. Meritan vaihto oli 17 miljoonaa ja pankin molempien osakesarjojen hinnat alenivat muutamia kymmeniä pennejä. Rautaruukkia vaihtui 16 miljoonalla, ja yhtiön kurssi laski 30 penniä.

Otc-listan vaihto oli 1,9 miljoonaa ja vaihdetuin Tuomo Halonen. Otc-listan koko viikon vaihto oli 16,2 miljoonaa. Meklarilistalla vaihtoa kertyi kolme miljoonaa. Eniten keräsi jälleen Benefon. Listan koko viikon vaihto oli 13,2 miljoonaa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.